Terug naar overzicht

De 5 grootste natuurlijke vijanden van de iPhone

Dries
12 juli 2018
Door Dries
Insert description of what is shown on photo

Elke dag ben je met je iPhone op stap. Je gebruikt ‘m voor alles en er is ook een app voor bijna alles. Bíjna alles… Ook je iPhone heeft natuurlijke vijanden, maar met genoeg liefde en zorg bescherm je je dierbare iPhone tegen elk van deze vijanden.

1. De zwaartekracht

Naast de appel van Newton valt ook je iPhone naar de aarde toe. En dat gebeurt sneller dan je denkt! Een iets te enthousiaste zwaai met je hand, overhaast naar het station toe fietsen of ‘m net naast de tafel leggen in plaats van erop. Er zijn tal van mogelijkheden waarbij je iPhone uit je hand, broekzak of handtas glipt. Een solide beschermhoes verhoogt natuurlijk je kansen, maar desondanks blijft een iPhone niet ontworpen met het luchtruim als natuurlijke habitat in het achterhoofd.

2. Hitte/koude

Wist je dat een iPhone een aangewezen gebruikstemperatuur heeft? Oh ja, dat heeft hij. Voor de meeste modellen ligt die tussen de 0 en 35 °C, en per definitie houdt je iPhone dus niet van winterse en tropische temperaturen. Dat valt dus samen met de temperatuur waar wij, mensen ook aangenaam in kunnen vertoeven. Als je toch die trip naar naar Thailand wil ondernemen met je iPhone, dan hou je ‘m best zoveel mogelijk uit de zon. Dacht je eerder aan Lapland in de winter? Zo hou je je iPhone warm.

3. Water

“De nieuwste iPhones zijn toch waterdicht?!” Ja en nee. iPhone 7 was het eerste model dat door Apple officieel als “Spat‑, water‑ en stofbestendig” werd omschreven, met IP67-label. Concreet wil dat zeggen dat het toestel stofdicht is en het mag onderdompelen in water tot 1 meter diep voor max. 30 minuten als je zeker wil zijn dat je toestel het overleeft. Laat dus toch maar best je iPhone aan de kant liggen voor je het zwembad in duikt… (Je Apple Watch Series 3 mag er wel mee in.)

4. Huisdieren

Niet enkel diegenen met een Siberische tijger in huis lopen een risico. Kabels, maar ook iPhones worden regelmatig door een hond of kat kapot geknabbeld of gekrabd. Het is tenslotte niet alleen voor mensen een leuk speeltje.

Het probleem van de kabels los je mogelijk op met een waanzinnig sterke Lightning-kabel, maar een pitbull-proof iPhone zit - voor zover we weten - nog niet in de pijplijn.

5. De mens

Jij, je vrienden, familie en collega’s zijn ook een mogelijk gevaar voor je iPhone. Als gebruiker kies je zelf wat je ermee doet. Draag er zorg voor en je kan lang genieten van een mooi toestel. Je kan je iPhone inruilen voor een mooi bedrag zodat je voordeliger een nieuwe iPhone kan kopen.

Ben je er toch niet in geslaagd je iPhone tegen de elementen der natuur te beschermen? Onze erkende Apple Service-medewerkers herstellen iPhones als geen ander!

Krijg je graag meer iPhone-tips?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
12 juli 2018
Door Dries