Terug naar overzicht

Wireless luister- & oplaadplezier met AirPods

Linde
13 februari 2020
Door Linde

AirPods

Tot wel 24 uur naar jouw favoriete muziek luisteren? Vergeet die vervelende draad die altijd en overal in de weg zit. Je Airpod case opladen? Vergeet die lightning kabel. Leg hem gewoon op je draadloze oplader. AirPods, Zo simpel en vooral 100% wireless. 

Wist je trouwens dat er heel wat features in jouw Airpods verborgen zitten die je misschien nog niet kende? Wij zetten onze favoriete AirPods weetjes* op een rijtje.   

‘Tikjes’ instellen 

Wanneer je twee keer kort op je Airpod tikt, links of rechts, activeer je standaard Siri. Ben jij niet zo’n fervente Siri gebruiker en wil je liever je muziek bedienen met behulp van de tikjes?  Geen probleem! Je kan zelfs per oor een andere instelling kiezen. 

Instellingen > Bluetooth > Tik op de blauwe ‘i’ achter de AirPods > Kies jouw voorkeuren. 

De kleuren van het LED-lampje

Aan de voorkant van de case vind je een klein led-lampje. Deze kan verschillende kleuren hebben, maar wat betekenen deze kleuren? 

  • Groen: 100% opgeladen
  • Oranje: niet 100% opgeladen, of bezig met opladen 
  • Geel: batterij bijna leeg
  • Wit: AirPods zijn klaar om te worden gekoppeld

Batterijduur besparen

Zoals we al zeiden, kan je tot 24 uur naar je AirPods luisteren. Er is echter een manier om NOG langer te luisteren. Je kan namelijk ook kiezen om één AirPod te gebruiken in plaats van twee. Zo kan de andere in de case blijven zitten om op te laden. 

Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het geluid. Als je slechts één AirPod gebruikt, krijg je beide stereokanalen binnen via één oor.

Batterijstatus checken op je iPhone

Wil je weten hoeveel luisterplezier je nog over hebt? Open de case vlakbij je iPhone. Er zal een pop-up onderin het scherm verschijnen met de huidige batterijduur van het opbergdoosje en de AirPods zelf. 

AirPods_Battery

AirPods een naam geven

Wil jij de naam wijzigen van jouw AirPods? Dat kan in slechts enkele simpele stappen.  

Instellingen > Bluetooth > Tik op de blauwe ‘i’ achter de AirPods > Tik op de naam en je kan een gepersonaliseerde optie invoegen. 

Telefoongesprek aannemen 

Wanneer er een telefoongesprek binnenkomt via je AirPods, kan je opnemen door te dubbeltikken op je Airpod. Het gesprek beëindigen, doe je op dezelfde manier. Je kan ook instellen dat je AirPods op voorhand aankondigen wie jou op dat moment belt. 

Instellingen > Telefoon > Kondig beller aan > Kies een van de opties. 

Snel muziek pauzeren 

Elke AirPod is voorzien van een oorsensor die weet wanneer jij de AirPod in je oor stopt en er weer uit haalt. Wil je dus even snel je muziek op pauze zetten, haal je simpelweg één AirPod uit je oor en de muziek stopt vanzelf. Zodra je de AirPod terug in je oor steekt, gaat de muziek gewoon weer verder. 

Vind je dit onhandig? Dan kan je deze feature uitschakelen. 
Instellingen > Bluetooth > [jouw AirPods] > Automatische oordetectie. 

AirPods zoeken 

Het enige nadeel aan wireless AirPods? Het kan wel eens voorkomen dat je er eentje verliest. Geen zorgen, ook daar heeft Apple aan gedacht met de handige feature Zoek mijn AirPods. Wanneer je Zoek mijn AirPods inschakelt, zullen jouw oortjes namelijk een piepgeluid laten afspelen en kan je op de kaart bekijken waar ze zich bevinden. 

  1. Open de Zoek mijn app (groen met blauwe radar).
  2. Al je apparaten verschijnen op de kaart.
  3. Tik op de AirPods en kies de optie Speel geluid af.
  4. Je hoort nu een duidelijk geluid. Niets te horen? Zet het volume van je iPhone iets harder.
  5. Tik op Stop Geluid als je de AirPods gevonden hebt.


Wil jij ook genieten van de ultimate wireless experience? Koop je AirPods met wireless charging case bij Switch! 

AirPods

* Let op: deze weetjes zijn gebaseerd op de AirPods met Wireless Charging Case. Niet alle features gelden voor de AirPods Pro. 

 

Linde
13 februari 2020
Door Linde