Terug naar overzicht

Nooit meer verloren spullen dankzij de AirTag

Linde
23 april 2021
Door Linde

Switch: AirTag

De geruchtenmolen deed al langer de ronde, maar de AirTag is eindelijk een feit! De slimme tracker van Apple werd tijdens het ‘Spring Loaded’ Event voorgesteld. Kort gezegd kan je met dit kleine, ronde schijfje verloren spullen opsporen.

Pre-order Apple's slimme tracker vanaf 30 april! 

Ontdek de AirTag

Hoe dit precies werkt, leggen we hieronder verder uit.

AirTag uitgelegd

De AirTag is ontworpen om verloren objecten terug te vinden. Bevestig om te beginnen de tracker bijvoorbeeld aan je handtas, rugzak, sleutelbos of portemonnee. Ben je het voorwerp kwijt? Dan kun je de AirTag makkelijk en snel terugvinden, want je iPhone kan de locatie nauwkeurig bepalen met behulp van Bluetooth. 

De waterbestendige AirTag heeft een strak, wit en rond design met glimmende achterkant. Standaard vind je in het midden het Apple logo, maar je kan jouw versie ook personaliseren met een inscriptie of emoji!

Vind je het vervelend om de smart tracker rechtstreeks in je handtas of rugzak te steken?  Dan kan je kiezen voor een bijhorend accessoire zoals deze kleurrijke sleutelhangerhouders.

Switch: Apple Event 'Spring Loaded'

AirTag en de Zoek mijn-app

Naast je vrienden en gekoppelde apparaten, kan je vanaf nu dus ook de AirTag terugvinden via de 'Zoek mijn'-app. Koppel simpelweg de smart tracker aan je iCloud-account via het nieuwe tabblad 'objecten' en you’re ready to go! 

Sinds iOS13 kan de 'Zoek mijn'-app gelukkig niet alleen meer apparaten zoeken die verbonden zijn met het internet, maar ook producten die offline zijn. De AirTag gebruikt dezelfde geavanceerde technologie en communiceert met alle iPhones, iPads en Macs in de rechtstreekse omgeving van jouw verloren voorwerp zodat je deze kunt terugvinden.

Switch: AirTag

AirTag en de U1-processor

Wanneer je een Apple device hebt met een U1-processor, kan dit toestel de locatie van de AirTag nog nauwkeuriger bepalen, meer bepaald tot op slechts 10cm afstand! Denk hierbij aan de iPhone 11 (Pro), iPhone 12 (Pro) en Apple Watch Series 6.

De door Apple ontworpen chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie om de locatie te berekenen van andere Apple devices met een U1‑chip. En zoals je al kan raden, beschikt ook de AirTag over deze geavanceerde processor.

AirTag: intessante weetjes 

  • 8 mm dik, 31,9 mm in diameter, weegt 11 gram
  • Spat‑, water‑ en stof­bestendig
  • Beweging kan gedetecteerd worden dankzij een versnellingsmeter
  • Bevat een speaker om geluid af te spelen
  • Verwisselbare CR2032-knoopcel batterij, accuduur van ongeveer één jaar
  • Verkrijgbaar in het wit
  • Te koop vanaf €35
  • Pre-order vanaf 23 april, beschikbaar vanaf 30 april

Switch: AirTag

AirTag. Wat weg is, is gezien!

 

Linde
23 april 2021
Door Linde