Terug naar overzicht

Meet je hartslag nauwkeuriger met je Apple Watch

Linde
10 februari 2021
Door Linde

Switch: Apple Watch hartslagmeter

We hebben al vaker aangehaald dat, vanaf de Apple Watch series 4 en hoger, de hartslagsensor in combinatie met de Digital Crown een elektrocardiogram, of ECG, kan maken. Zo’n ‘hartfilmpje’ controleert de elektrische activiteit van de hartspier en kan eventuele onregelmatigheden vaststellen. 

Is er iemand die jouw hart sneller doet slaan? Bekijk dan zeker onze romantische Valentijnsdeal!

Ontdek onze Valentijnsactie

Deze hartslagsensor is niet enkel interessant voor een ECG, maar kan ook gebruikt worden om je hartslag nauwkeuriger te meten. We leggen hieronder uit hoe dit in zijn werk gaat. 

Je hartslag meten met de hartslagsensor

  1. Open de hartslag app op je Apple Watch.
  2. Tik eventueel op 'Huidige'.
  3. Leg je vinger op de Digital Crown.
  4. Je hartslag wordt gemeten.

Het grote verschil is dat de pulsatie nu elke seconde wordt gemeten, in plaats om de vijf seconden. Je hartslag wordt dus vaker bijgewerkt en de meting is bijgevolg stukken nauwkeuriger. 

Waarom is deze meting nauwkeuriger?

Hoe komt het dat deze meting nauwkeuriger is? Je Apple Watch heeft ingebouwde elektroden in de achterkant en in de Digital Crown. Deze elektroden meten de elektrische signalen in je hart wanneer je de Hartslag- of ECG-app gebruikt. Wanneer je je vinger op de Digital Crown plaatst, creëert dit een gesloten circuit tussen je hart en armen, waardoor de elektrische signalen in je borst beter worden geregistreerd.

Linde
10 februari 2021
Door Linde