Terug naar overzicht

Automatisch oogcontact op FaceTime dankzij iOS 14

Linde Vaes
4 februari 2021
Door Linde Vaes

Switch FaceTime

De afgelopen tijd, en eigenlijk nog steeds, gebruikten we allemaal massaal FaceTime, WhatsApp en andere diensten om te videobellen om in contact te blijven met onze geliefden. Maar … is het je al opgevallen dat FaceTime sinds kort, meer bepaald sinds de komst van iOS 14, automatisch oogcontact corrigeert?

Wij leggen hieronder uit hoe dit precies werkt.

Automatische oogcorrectie

Kort gezegd corrigeert een slimme functie automatisch de stand van je ogen zodat het lijkt alsof je steeds in de camera kijkt. Zo kun je op een natuurlijke manier een videogesprek voeren en elkaar toch virtueel in de ogen kijken.

Tijdens het videobellen kijken we in de meeste gevallen namelijk standaard naar de ander op het scherm. Daardoor staan je ogen meestal naar beneden gericht. Dankzij deze nieuwe handigheid wordt de stand van je ogen op een natuurlijke en subtiele manier gecorrigeerd zodat het lijkt alsof je recht in de camera kijkt. Uiteraard werkt deze functie enkel wanneer je recht naar het scherm kijkt en dus niet wanneer je bijvoorbeeld je ogen verder wegdraait van de camera. 

Oogcontact voor FaceTime inschakelen

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone.
  2. Scroll naar beneden en kies 'FaceTime'.
  3. Schakel de optie 'Oogcontact' in of uit.

Switch FaceTime

Je kunt deze slimme functie enkel gebruiken tijdens een FaceTime videogesprek en dat op een iPhone XS of nieuwer met minstens iOS 14.

 

Linde Vaes
4 februari 2021
Door Linde Vaes