Terug naar overzicht

13-inch MacBook Pro. Krachtig. En beweeglijk.

Linde
5 mei 2020
Door Linde

13-inch MacBook Pro

Apple zit niet stil! Na de nieuwe MacBook Air en iPad Pro eind maart en de iPhone SE eind april, introduceerde Apple maandag de vernieuwde 13-inch MacBook Pro.

“De 13-inch MacBook Pro is ongelooflijk snel, heeft een adembenemend Retina-display en een batterij die de hele dag meegaat. Daarmee is dit onze lichtste Pro-notebook, die studenten, ontwikkelaars en andere professionals zeker zal aanspreken. De serie die we vandaag lanceren, bevat het nieuwe Magic Keyboard, heeft standaard twee keer zoveel opslagcapaciteit en is over de hele linie sneller. Kortom, de 13-inch MacBook Pro heeft nu nog meer te bieden” - Tom Boger, Senior Director Mac & iPad Product Marketing van Apple.  

Wat te verwachten van het nieuwe 13-inch model? Dat lees je hieronder! 

Magic Keyboard

Laten we beginnen met de grootste, en zeer welkome, verandering. Apple maakt namelijk een duidelijk statement: vlindertoetsen zijn geschiedenis. Het schaartoetsenbord is de nieuwe standaard. Dit zagen we eerder al verschijnen bij de lancering van het 16-inch model in november vorig jaar. Het Magic Keyboard heeft een fysieke Escape-toets, Touch ID om snel in te loggen en veilig online te shoppen en een Touch Bar met dynamische en contextgevoelige regelaars. 

Typen is dankzij de nieuwe 13-inch MacBook Pro prettiger dan ooit tevoren!

13-inch MacBook Pro

Sneller & meer opslag

De nieuwe 13-inch Pro heeft een quad-core Intel Core-processor tot de tiende generatie. Deze levert tot wel 80 procent snellere grafische prestaties. Dit zorgt ervoor dat 4K-videomontage mogelijk is, garandeert een snellere rendering en tilt gamen naar een hoger niveau. 

Daarnaast bevat dit model standaard maar liefst twee keer zoveel opslag als de vorige generatie! De opslag begint bij 256 GB en eindigt bij 1 TB, zodat je er nog meer foto’s, video’s en andere bestanden op kwijt kunt. Sommige configuraties hebben bovendien standaard 16 GB sneller 3733-MHz geheugen. 

Strak design

Het 13-inch model zit niet enkel boordevol snelle, geavanceerde technologie, maar is met zijn dunne aluminium unibodydesign in spacegrijs of zilver en een gewicht van slechts drie pond ook bijzonder handig in gebruik. 

Het schitterende 13-inch Retina-display geeft op zijn beurt meer dan 4 miljoen pixels en miljoenen kleuren weer. Dankzij de True Tone-technologie ziet het beeld er altijd natuurlijker uit, ongeacht of je iets ontwerpt, op het internet rondkijkt of een mail typt. De speakers zorgen bovendien voor een indrukwekkend breed stereogeluid. 

13-inch MacBook Pro

Nog veiliger

De 13- MacBook Pro is voorzien van de Apple T2 Security Chip. Deze siliciumchip is speciaal door Apple ontworpen en controleert tijdens het opstarten of er niet geknoeid is met de software en versleutelt direct alle gegevens op de SSD. 

Dit betekent concreet dat de MacBook Pro, en alle andere Macs met de T2-chip, zowel de veiligste opstartprocedure als de veiligste opslag van allemaal hebben. De T2 beveiligt bovendien ook alle Touch ID-gegevens. Of je nu je Mac ontgrendelt, online een wachtwoord invoert of een aankoop bij een webwinkel doet, je gegevens zijn altijd op en top beveiligd.

Conclusie

De nieuwe MacBook Pro has it all. Een krachtige quad-coreprocessor, een schitterend 13-inch Retina-display, Touch Bar en Touch ID, uitmuntende stereospeakers, een batterij die de hele dag meegaat én alle voordelen van macOS verpakt in een ongelooflijk licht en dun design.  

13-inch MacBook Pro

Linde
5 mei 2020
Door Linde