Terug naar overzicht

De perfecte selfie maken met Retina Flash

Linde
21 januari 2021
Door Linde

iPhone Retina Flash

We kennen het allemaal … je probeert de perfecte selfie te maken, maar de belichting werkt niet mee. De nieuwste generatie iPhones en iPads beschikken over een handige tool die je hierbij kan helpen, namelijk Retina Flash!

Hoe werkt Retina Flash?

Kort gezegd tovert deze functie het scherm van je iPhone of iPad om tot een handige flitser. Wanneer je een selfie maakt, zal een voorflits de belichting van je omgeving meten. De True Tone Flash op het scherm zorgt er vervolgens voor dat de kleur wordt afgestemd op het omgevingslicht.

Vervolgens zal het scherm extreem oplichten en zorgen voor een natuurlijke flits. Deze is drie keer zo helder is als de ‘gewone’ lichtflits geproduceerd door een standaard scherm en resultaart in een schitterende foto met natuurlijke kleuren en huidtinten!

Hoe kan je de Retina Flash flitser activeren en gebruiken?

  1. Open de Camera applicatie.
  2. Switch naar de selfie-camera aan de voorzijde. 
  3. Tik bovenaan op het bliksemschichtje.
  4. Schakel de optie in of uit.

Sinds iOS 14 kun je daarnaast ook simpelweg omhoog vegen in het midden van de camera-app en vervolgens boven de camera-knop tikken op de bliksemschicht. 

Wanneer je de flits inschakelt, zal het logootje met bliksemschicht in geel verschijnen. Tik vervolgens op de cameraknop om selfie te maken en het scherm zal oplichten en Retina Flash activeren.

But first … let me take a selfie! 

 

Linde
21 januari 2021
Door Linde