Terug naar overzicht

Switch Thinkt Pink voor de Warmste Week

Linde
10 december 2019
Door Linde

Switch & Think Pink

Vandaag start naar goed gewoonte de Warmste Week van Studio Brussel. Ook dit jaar heeft Switch haar steentje bijgedragen met de Think Pink actie. We willen graag iedereen hartelijk bedanken die tijdens deze periode een nieuwe MacBook heeft gekocht bij ons! Dankzij jullie hebben we een mooi bedrag ingezameld voor dit geweldig goede doel.

Wist je trouwens dat Think Pink dit najaar weer een belangrijke stap vooruit heeft gezet met het uitbrengen van een gloednieuwe app? 

Think Pink Guide 

Hoe kunnen we lotgenoten versterken in hun gesprekken met zorgverleners, en hoe verrijken we het gesprek tussen arts en lotgenoot? Met die gedachte in het achterhoofd ontwikkelde de nationale borstkankercampagne Think Pink een gloednieuwe app, de Think Pink Guide.

“Het idee voor de Think Pink Guide ontstond uit gesprekken met zorgverleners én lotgenoten”, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Als lotgenoot weet ik zelf hoe belangrijk het is om alle vragen die in je opkomen goed bij te houden. Zo heb je na een consultatie niet het gevoel dat je onbeantwoorde vragen hebt. Artsen en borstverpleegkundigen gaven op hun beurt dan weer aan dat ook zij een tool misten om info en schema’s op een gestructureerde manier te delen met hun patiënten. De Think Pink Guide-app is een oplossing voor beide problemen.”

De app speelt bovendien een belangrijke rol in het “patient empowerment proces” door borstkankerpatiënten een geïnformeerde stem te geven in de beslissingen over hun behandelingstraject.

Apple & 100cameras

Gestructureerde gids 

Met de Think Pink Guide plan je heel gemakkelijk een nieuwe afspraak in met je zorgverlener. Aan die afspraak kun je ook meteen vragen koppelen. Uiteraard je eigen vragen, maar ook enkele geprogrammeerde vragen opgedeeld per thema, zoals type onderzoek, chirurgie, chemotherapie, kosten, kinderen, je werk… Op die manier heb jij een houvast én kun je vragen voorbereiden waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht.

Tijdens je consultatie kun je de vragen samen overlopen, afvinken en waar nodig zelfs een antwoord toevoegen. Daarnaast kun je ook foto’s nemen van schema’s, die bijvoorbeeld de oncoloog tekent, en deze bewaren in de app. 

Borstkanker van A tot Z

De medische wereld staat bol van vaktermen. Onbegrijpbare termen waar je als borstkankerpatiënt dagelijks mee geconfronteerd wordt. 

Om meer duidelijkheid te scheppen in deze warboel van moeilijke woorden vind je in de app een handige, overzichtelijke lijst met bijkomende uitleg, zodat je altijd weet waar je zorgverleners het over hebben.

 

Kortom, de Think Pink Guide-app helpt je om alle informatie die op je afkomt gestructureerd op één plaats te verzamelen. Een initiatief dat we bij Switch alleen maar kunnen aanmoedigen. 

Deze fantastische app is beschikbaar in de App Store zowel in het Nederlands als in het en Frans.

Linde
10 december 2019
Door Linde