Terug naar overzicht

Switch Essentials: Stay Connected en blijf overal en met al je Apple devices verbonden dankzij je AirPods

Linde
6 juli 2020
Door Linde

Switch Essentials: Stay Connected

Stay Connected

AirPods zijn net als de iPhone, Apple Watch of MacBook al even een vaste waarde in het Appe gamma. Toch weten velen niet dat dit handige wireless gadget zoveel meer kan dan enkel als oordopjes fungeren en er bovendien vooral voor zorgt dat jij altijd en overal ‘connected’ bent met al je andere Apple toestellen! 

Ook Switch Coach Filip ontdekt nog steeds regelmatig handigheidjes in zijn AirPods! We zetten alvast onze favoriete verborgen features op een rijtje zodat jij het maximale uit jouw paar kan halen.

Je favoriete muziek luisteren, of Netflix serie kijken op de trein doe je met je AirPods natuurlijk!

AirPods features: Switch Top 7 

AirPods instellingen aanpassen

Wist je dat je Airpods een instellingenmenu hebben? Deze zit verstopt in het Bluetooth-overzicht van je iPhone. Openen doe je via je Instellingen. 

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone en scroll naar Bluetooth.
 2. Tik op het i-symbool achter de naam van jouw AirPods.

In dit menu kun je bijvoorbeeld de naam van je Airpods aanpassen, de verschillende ‘tikjes’ per oor instellen, de automatische oor-detectie aan- of uitzetten en de microfoon in je AirPods aanpassen. 

Batterijstatus checken 

De batterijstatus checken kan zowel met je iPhone, als met je Apple Watch. Ik gebruik meestal mijn iPhone. Houd de case van je AirPods naast je iPhone en open het deksel. Op dat moment verschijnt een pop-up onderin het scherm met de actuele batterijniveaus van de case en de AirPods apart in beeld. 

Als je een Apple Watch hebt, kun je het batterijniveau zowaar nog makkelijker checken. Veeg simpelweg naar boven over je wijzerplaat, tik op het accupercentage en je krijgt van beide AirPods te zien hoe vol de batterij nog is. 

Snel pauzeren

Elke AirPod is voorzien van een oorsensor die weet wanneer jij de AirPod in je oor stopt en er weer uit haalt. Wil je dus even snel je muziek op pauze zetten, haal je simpelweg één AirPod uit je oor en de muziek stopt automatisch. Zodra je de AirPod terug in je oor steekt, gaat de muziek gewoon weer verder. 

Vind je dit onhandig? Dan kan je deze feature uitschakelen. 

Instellingen > Bluetooth > [jouw AirPods] > Automatische oordetectie. 

Batterijduur besparen met één AirPod

Je kunt al aardig lang naar je AirPods luisteren, maar liefst 24 uur. Er is echter een manier om NOG langer te luisteren. Je kunt namelijk ook kiezen om één AirPod te gebruiken in plaats van twee en de andere in de case laten om op te laden. Wissel van AirPod zodra dat nodig is. Zo hoef je geen moment zonder muziek te vallen!

Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het geluid. Als je slechts één AirPod gebruikt, krijg je beide stereokanalen binnen via één oor.

Telefoongesprek voeren 

Wanneer er een telefoongesprek binnenkomt via je AirPods, kun je opnemen door te dubbeltikken op je Airpod. Het gesprek beëindigen, doe je op dezelfde manier. Je kunt ook instellen dat je AirPods op voorhand aankondigen wie jou op dat moment belt. 

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Ga naar Telefoon > Kondig beller aan.
 3. Kies een van de opties, bijvoorbeeld Nooit, Altijd of Alleen koptelefoon.

AirPods delen 

Je kunt samen met iemand anders naar dezelfde AirPods luisteren. Het grote voordeel hiervan is dat ze draadloos zijn, dus je hoeft niet perse dicht tegen elkaar aan te kruipen vanwege het korte kabeltje. Normaal gezien geven je AirPods stereogeluid, waardoor de linker AirPod ander geluid laat horen dan de rechter. Dit kun je gemakkelijk aanpassen in Instellingen. 

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone en scroll naar Toegankelijkheid.
 2. Ga naar Audie/Visueel 
 3. Vink Monogeluid aan. 

Audio delen 

Luister je liever elk apart met je eigen set AirPods naar dezelfde muziek of film? Ook dat is mogelijk! Sinds iOS 13 kun je twee namelijk paar AirPods verbinden aan één iPhone of iPad. 

Houd de ene iPhone bij de andere iPhone in de buurt te houden. Met een tik op het scherm verplaats je de audio naar de tweede set AirPods: 

 1. Verbind de eerste set AirPods met je iPhone of iPad.
 2. Open het Bedieningspaneel en tik in de mediaspeler op het AirPlay-icoontje. 
 3. Onder de eerste set verschijnt Deel audio. Tik hier vervolgens op.
 4. Houd de andere iPhone in de buurt waar de tweede set AirPods aan gekoppeld is of breng de tweede set AirPods in de buurt en open het doosje.
 5. Volg de verdere instructies.

Stay connected, altijd en overal met je AirPods! 

Linde
6 juli 2020
Door Linde