Terug naar overzicht

Switch Essentials: Stay fit met de beste fitness apps van het moment

Linde
29 juni 2020
Door Linde

Switch Essentials: Stay Fit

Stay Fit

Heb je een afkeer aan zweterige fitnessclubs, pusherige personal coaches of groeslessen die niet aangepast zijn aan jouw niveau? We kennen het gevoel. Gelukkig vind je tegenwoordig een breed scala aan fitness apps.  

Switch Coach Linde deelt haar Switch Essentials, ofwel haar favoriete fitnessapps voor iPhone, met jullie. Onderstaande opties motiveren je niet alleen, maar geven ook de nodige structuur aan je trainingsschema en zijn allemaal zo opgesteld dat je makkelijk je vooruitgang kan bijhouden.

Kies de juiste app voor jou

Iedere fitness app heeft zijn voor- en nadelen. Een app die je beste vriend(in) aanraadt, is bijgevolg niet perse de ideale optie voor jou.

Stel jezelf voor je begint enkele vragen: Hoeveel ervaring heb je al sporter? hoeveel tijd wil je besteden aan je (home) workout? Ben je op zoek naar een uitdaging, of wil je liever tussendoor wat oefeningen doen en vooral snel resultaat zien? 

Onderstaande 4 apps bieden in ieder geval voor elk wat wils!

Fitness apps: Switch Top 4 

NTC (Nike Training Club)

Mijn persoonlijke favoriet is de Nike Training Club! Deze geweldige app bevat meer dan 150 verschillende workouts die gaan van ‘Altijd klaar voor het strand’ fullbody uitdagingen, tot ‘Geen smoesjes meer’ korte krachtige sessies en ‘Kom tot jezelf’ yoga workouts. Er is zelfs een aparte sectie met oefeningen voor het hele gezin! 

Naast de standaard workouts kan je met behulp van een vragenlijst een volledig gepersonaliseerd trainingsschema laten opstellen. De oefeningen zijn bijzonder afwisselend en uitdagend en kan je zowel thuis als in de sportschool uitvoeren, met of zonder attributen op dagen wanneer het voor jou past. Geweldig voor beginnende, maar evengoed voor reeds gevorderde atleten!  

Van tijd tot tijd kan je bovendien deelnemen aan workout, gegeven door een bekende sporter of artiest zoals Cristiano Ronaldo. Een leuk extraatje!  

 • Gratis, betalende mogelijkheid voor premium lidmaatschap
 • iPhone, iPad, Apple Watch
 • iOS 12.0 of hoger vereist 

Nike Training Club

7 minute workout

Heb je een druk dagschema, maar wil je toch in een zo kort mogelijke tijdspanne zoveel mogelijk uit je workout halen? Dan is de 7 Minute Workout app perfect voor jou. De trainingen zijn kort, maar zeer intensief. In slechts zeven minuten prikkel je de belangrijkste spiergroepen. 

Waarom is deze app de moeite waard? De vormgeving is top, de oefeningen worden superduidelijk uitgelegd en je kunt snel en gemakkelijk je vooruitgang bekijken. Been extra leuk element zijn de drie ‘levens’ die je krijgt. Deze kan je verliezen als je besluit een dagje over te slaan. Zeker en vast een extra motivatie om je best te blijven doen dus! 

Heb je geen behoefte heeft aan een ingewikkeld trainingsschema, maar wil je vooral graag snel resultaat zien? Download dan snel de 7 minute workout app!  

 • Gratis, betalende mogelijkheid voor premium lidmaatschap
 • iPhone, iPad, Apple Watch
 • iOS 12.0, WatchOS 5.0 of hoger vereist 

7 Minute Workout

Sworkit

Dit is wellicht één van de bekendste fitness apps van het moment. Sworkit biedt ruim tweehonderd oefeningen en de mogelijkheid om je eigen fitness-schema samen te stellen.  De oefeningen zijn opgedeeld in meerdere categorieën, waaronder cardio, kracht, stretch en yoga met binnen elke catagorie nog eens de opsplitsing tussen hele lichaam, boven- of onderlichaam. 

Bij elke oefening krijg je bovendien een video waarbij de oefening wordt uitgelegd en voorgedaan, zodat je precies weet hoe je eraan moet beginnen. Uitgebreid, overzichtelijk en geschikt voor elk niveau! 

 • Gratis, betalende mogelijkheid voor premium lidmaatschap
 • iPhone, iPad, Apple Watch
 • iOS 11.0, WatchOS 4.3 of hoger vereist 

Sworkit

Fitness Buddy 

Ervaren sporters kiezen resoluut voor Fitness Buddy. Het grote voordeel van deze personal trainer app? De gratis versie biedt niet minder dan 400 oefeningen, elk met uitgebreide informatie, waarbij je bovendien precies kunt zien welke spieren je op dat moment traint. 

Dankzij Fitness Buddy is een gespecialiseerd trainingsprogramma samenstellen piece of cake! 

Als je voor deze app wil kiezen, zijn er twee zaken waar je rekening mee moet houden. Als beginnende sporter raden we aan om te beginnen met een eenvoudigere app, om te kijken welke oefeningen jou het beste liggen. En zoals de naam al verklapt, zijn er veel oefeningen in deze app gericht op apparaten in de sportschool. 

 • Gratis, betalende mogelijkheid voor premium lidmaatschap
 • iPhone, iPad
 • iOS 11.0, WatchOS 4.3 of hoger vereist 

Fitness Buddy

Word fit met je iPhone als personal trainer op zakformaat!

Linde
29 juni 2020
Door Linde