Terug naar overzicht

Switch Essentials: Stay happy en zen met Switch Coach Lise

Linde
15 juni 2020
Door Linde

iPhone Meditation

Stay Happy

Heb je soms een onrustig gevoel? Te weinig beweging? Kan je af en toe weleen momentje gebruiken om tot jezelf te komen? We kennen het gevoel. En jouw Apple devices kunnen je hierbij helpen, meer bepaald je Apple Watch en je iPhone. 

Ook onze eigen Switch Coach Lise komt helemaal tot rust dankzij meditatie en deelt graag haar essentials met jullie. 

Heb jij net een gloednieuw Apple device gekocht? Help deze dan op jouw beurt optimaal te beschermen dankzij de Belkin Screenprotectors. Weer een zorg minder en een stap dichterbij het zen worden. ;-)

Apple Watch: Bewust ademhalen

Voor mij is de Ademhaling-app op mijn Apple Watch de perfecte manier om dagelijks enkele rustmomenten in te bouwen. Hij geeft ook automatisch aan, door een klein tikje op mijn pols, wanneer het voor mij tijd is om even uit te blazen. Doordat je langzamer en vooral bewuster gaat ademen, stuur je signalen naar je hersenen die zorgen voor innerlijke rust, balans en mentale kalmte. 

Je kiest zelf hoe lang je wil ademhalen. De bloemvormige animatie op het scherm van je Apple Watch en zachte tikken op je pols helpen je om je te concentreren. 

iPhone Meditation

Sessie starten

 1. Open de Ademhaling-app op je Apple Watch.
 2. Draai aan de Digital Crown om de lengte van de sessie in te stellen.
 3. Tik op 'Start' als je klaar bent. Denk eraan dat je niet beweegt terwijl je de ademhalingsoefeningen uitvoert.
 4. Tijdens de oefening verschijnt er een bloemvormige animatie in beeld. Wordt die groter en voel je tikjes op je pols, dan moet je inademen. Wordt de bloem vervolgens weer kleiner en voel je geen tikjes meer, adem dan weer uit.
 5. Wanneer de sessie afgelopen is, voel je twee tikjes op je pols en volgt er een geluid.

Duur van de sessie instellen

Je kan enerzijds de duur van een sessie eenmalig aanpassen via de Digital Crown op je Apple Watch. Anderzijds kan je een gewenste duur als standaard instellen via de Apple Watch-app op je iPhone. 

 1. Ga in de Apple Watch-app naar het tabblad 'Mijn Watch'.
 2. Tik op 'Ademhaling' en scrol omlaag.
 3. Kies 'Gebruik vorige duur'

Je kan bovendien ook de lengte van elke ademhaling wijzigen: 

 1. Ga in de Apple Watch-app naar het tabblad 'Mijn Watch'.
 2. Tik op 'Ademhaling' en op 'Ademhalingssnelheid'.
 3. Tik om het aantal ademhalingen per minuut te wijzigen. 

iPhone: Mindfulness & meditatie 

Wil je graag een stap terugzetten? Met andere woorden, bewuster leven of mediteren, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Logisch, tegenwoordig word je overspoeld met meditatie- en minfulness-apps. Daarom zet ik mijn vijf favoriete apps en ervaringen even op een rijtje.  

Deze apps voor je iPhone zijn gemaakt om je te begeleiden bij het rustig(er) worden en te leven in het hier en nu. Ze helpen je ook om minder te piekeren en meer aandacht te besteden aan wat écht telt, namelijk genieten en ontspannen! 

Thuis in de zetel, op een yogamatje op de grond, buiten in het gras... Geniet waar je dan ook bent van jouw dagelijks meditatiemoment zonder je zorgen te maken over jouw iPhone 11 dankzij de Pure Clear en Pure Carbon van Tech 21 of jouw iPhone SE dankzij de Pure Clear case van Tech 21!

Tech21 Pure Clear & Pure Carbon

Mijn dagelijkse go-to: Headspace

Leren omgaan met stress? Moeilijkheden met inslapen? Of op zoek naar focus tijdens je werk? Headspace helpt je door de verschillende fasen van je dag. Ben je geen fan het spirituele aspect? Dan is het zeker iets voor jou! Deze app maakt mediteren toegankelijk voor iedereen. Beginnen doe je met een gratis programma, waarbij je de basistechnieken van meditatie leert in 10 minuten per dag.

Daarna kan je besluiten of je verder gaat met de training en een betalend abonnement starten. Er zijn honderden uren aan meditatiemateriaal beschikbaar, van 2 tot 60 minuten. 

 • Geschikt voor: iPhone, iPad
 • Vereist: iOS 11.0+
 • Ondersteunt: Apple Watch-app, iMessage-app

Headspace

Wildfulness 2

We zitten momenteel veel binnen en even naar de ongerepte bossen rijden om daar tot rust te komen zit er voorlopig niet in. De Wildfulness-app neemt dit deeltje over en zorgt dat je een zen-gevoel krijgt aan de hand van natuurgeluiden en prachtige natuurbeelden. 

In feite is het een white noise-app die inspeelt op onze connectie met de natuur. Laat je onderdompelen in een wereld van ritselende bladeren, lichte regendruppels en een ontwakend of nachtelijk bos en voel jezelf ontspannen. 

Lise’s tip: Gebruik een Aroma Diffuser met een paar druppeltjes lavendelolie en je waant je in no-time in de weidse natuur! 

 • Geschikt voor: iPhone, iPad
 • Vereist: iOS 12.0+

Wildfulness 2

Calm

De Calm-app werd in 2017 door Apple uitgeroepen tot een van de beste apps van het jaar, ik voelde me dus genoodzaakt ook deze eens te proberen! 

Calm bevat heel wat ontspanningsoefeningen en andere hulpmiddelen om tot rust te komen, vergelijkbaar met Headspace. De gratis versie bevat onder andere een bodyscan en een introductiecursus van 7 dagen rond mindfulness en meditatie met bijhorende ontspanningsoefeningen. 

Als je daarna zou kiezen voor de betaalde versie, krijg je meer oefeningen zoals een slaaphulp en sessies om je concentratie en zelfvertrouwen te vergroten. 

 • Geschikt voor: iPhone, iPad
 • Vereist: iOS 10.0+
 • Ondersteunt: Apple Watch-app, Apple TV-app

Calm

Beditations

Het is wetenschappelijk bewezen dat wekkers niet alleen vervelend zijn, maar ook slecht voor je zijn. Je wordt namelijk gestrest wakker en begint bijgevolg meteen slecht aan je dag. Niet de bedoeling toch?  

Daarom heb ik voor te ontwaken gekozen voor Beditations, hij zorgt ervoor dat je rustig ontwaakt. Je kan deze app bovendien ook gebruiken om naar rustgevende muziek te luisteren voor je gaat slapen. De Beditations-app helpt je bij een goede nachtrust én een goed begin van je dag! Let op, deze app is enkel beschikbaar in het Engels. 

 • Geschikt voor: iPhone, iPad
 • Vereist: iOS 11.1+

Beditations

Meditation Moments

De Meditaions Moments-app is bedacht door Michael Pilarczyk, een bekende spreker en acteur. De app biedt verschillende meditaties voor sessies doorheen de hele dag. Van meditatie-oefeningen om je dag te beginnen, tot kortere sessies voor een efficiënte pauze tijdens het werk. 

 • Geschikt voor: iPhone, iPad
 • Vereist: iOS 11.0+

Meditation Moments


Onthaasten is de nieuwe trend. Leef dus samen met mij rustiger, meer ontspannen en bewuster met je Apple devices aan je zijde! 

Linde
15 juni 2020
Door Linde