Terug naar overzicht

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van je gegevens?

Linde
31 maart 2021
Door Linde

Switch: International Back-up Day

Van het bijhouden van toffe vakantiefoto’s en homevideo’s tot het opslaan van professionele documenten met gevoelige inhoud … vandaag de dag zijn we voor veel zaken afhankelijk van technologie. Jammer genoeg is het niet onoverkomelijk dat we af en toe eens bestanden verliezen. Een verloren iPhone, kapotte MacBook of een technologisch ongelukje is zo gebeurd. Het is dan ook belangrijker dan ooit om onze kostbare digitale documenten optimaal te beschermen. 

Even eerlijk nu … wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van je gegevens? 

Moest je hier langer dan 5 seconden over nadenken? Zei je spontaan “ik doe het morgen wel”? Gedaan met uitstellen. Maak er vandaag, tijdens Wereld Back-up Dag, werk van en zorg ervoor dat al je dierbare bestanden veilig zijn! 

iCloud-reservekopie maken 

Apple zou Apple natuurlijk niet zijn als het hier geen oplossing voor zou bieden! Al je bestanden worden namelijk opgeslagen in iCloud. Heb je opslag te kort? Dan kun je altijd ruimte bijkopen. Zo heb je al 50 GB extra voor slechts € 0,99 per maand. 

Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig een iCloud-reservekopie te maken van je toestellen. Een iCloud-wat?? Wij leggen hieronder uit hoe je dit doet. 

Een reservekopie maken van je iPhone 

Er zijn verschillende methoden om een reservekopie te maken van je iPhone. De eenvoudigste en snelste manier is via iCloud. Het enige waar je op moet letten, is dat je iPhone verbonden is met een wifi-netwerk.

  1. Open ‘Instellingen’ 
  2. Tik bovenaan op je naam
  3. Kies 'iCloud' en scroll verder naar 'iCloud-reservekopie'
  4. Tik op ‘Maak nu reservekopie’ of schakel 'iCloud-reservekopie' in

Wanneer je de reservekopie inschakelt, maakt je iCloud automatisch dagelijks een back-up van je iPhone. Dit gebeurt enkel wanneer deze is vergrendeld, wordt opgeladen en als deze verbonden is met wifi. In de meeste gevallen zal dit dus ’s nachts gebeuren. 

Switch: International Back-up Day

Een reservekopie maken van je Mac 

Ook een reservekopie maken van je Mac is supersimpel! Mac heeft namelijk een ingebouwde backup-software genaamd Time Machine. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een externe harde schijf.  

Heb je geen externe hard drive? Ga dan voor de geweldige schijven van LaCie. De perfecte combinatie van design, ongeëvenaarde technische prestaties en duurzame betrouwbaarheid.

Ontdek de harde schijven van LaCie

Wanneer je de gewenste harde schijf voor de eerste keer aansluit op je Mac, zal je de optie kunnen aanvinken om deze automatisch te gebruiken voor backups. De rest gebeurt eigenlijk vanzelf! Heb je dit eerder niet ingeschakeld? Geen zorgen, je kunt dit alsnog instellen: 

  1. Ga bovenaan in de menubalk naar ‘Systeemvoorkeuren’
  2. Selecteer ‘Time Machine’
  3. Vink ‘Automatische reservekopieën’ aan
  4. Selecteer de schijf die je wilt gebruiken

Switch: International Back-up Day

Wil je niet van alle items een back-up maken? Ook dat kan! 

  1. Tik in hetzelfde menu rechtsonderaan op de knop ‘Opties’
  2. Klik op het plusje en selecteer de mappen die je niet wilt opnemen in de back-up

Switch: International Back-up Day

Wees voorbereid. Maak vandaag nog een back-up van je bestanden!

Linde
31 maart 2021
Door Linde