Terug naar overzicht

De coole dingen die je kunt doen met de Klaslokaal- en Schoolwerk-apps

Dorien
11 juli 2018
Door Dorien

apple school manager

Leerlingen zijn ‘digital natives’ en scholen laten de digitale revolutie niet zomaar aan zich voorbijgaan. Apple School Manager speelt daar handig op in. Dit portaal vergemakkelijkt het beheer van Apple-toestellen door bijvoorbeeld automatisch de juiste instellingen en restricties toe te kennen aan de iPads van leerlingen, door apps toe te wijzen aan de juiste toestellen (met de mogelijkheid om licenties in te trekken en toe te kennen aan andere iPads, zodat de apps altijd eigendom blijven van de school) en door Apple ID’s te beheren waarmee leerlingen op eender welke iPad met hun eigen profiel en bestanden kunnen werken. En wanneer je in Apple School Manager de accounts voor de leerlingen en de lesroosters hebt aangemaakt, zijn de lessen meteen automatisch beschikbaar in de Klaslokaal- en Schoolwerk-apps. We stellen deze handige tools even aan je voor!  

Hou iedereen bij de les met de Klaslokaal-app

Naar verluidt zou een goudvis zich langer concentreren dan de gemiddelde mens (al haalt hij met zijn negen seconden versus onze acht seconden de overwinning maar heel nipt binnen). Om leerlingen te helpen langer aandachtig te blijven, kun je ze via de Klaslokaal-app allemaal naar dezelfde pagina sturen en zorgen dat ze daar ook mentaal blíjven. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat ze maar één bepaalde app mogen gebruiken en het geluid van hun meldingen dempen. Via de Klaslokaal-app zie je wat elke leerling op zijn scherm ziet, maar je kunt evengoed het werk van een leerling op een groot scherm delen, bestanden ontvangen en sturen naar individuele leerlingen of naar de hele klas.

Schoolwerk-app: en huiswerk krijgen is plots minder erg

Ook de Schoolwerk-app bulkt van de interessante functies. Je kunt leerlingen makkelijk huiswerk sturen, dat ze dan gesorteerd op inleverdatum of vak te zien krijgen, en hun afgewerkte opdracht ontvangen. Ook in real time samenwerken, zelfs vanop andere locaties, is perfect mogelijk, bijvoorbeeld om feedback te geven. En als je met je Apple Pencil op de iPad werkt, lijkt het helemaal alsof je gewoon aantekeningen maakt op papier. Tot slot volg je in deze app de voortgang van elke leerling in één oogopslag. Je ziet met andere woorden wat ze hebben afgerond en hoe goed ze dat hebben gedaan.

Ondersteuning in elke fase van de implementatie

Je staat er bovendien nooit alleen voor. Apple-producten zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken, en diezelfde ervaring krijg je dankzij Switch met het invoeren van Apple School Manager en de bijbehorende apps. We bieden ondersteuning voor het IT-team in elke fase van de implementatie!

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dorien
11 juli 2018
Door Dorien