Terug naar overzicht

Apple en Switch kiezen voor duurzaamheid

Vicky
15 maart 2018
Door Vicky

Switch kiest voor duurzamheid

Duurzaamheid lóónt, nu meer dan ooit. Ook Apple en Switch proberen hun steentje bij te dragen. Uit liefde voor het vak, en voor de planeet natuurlijk. Maar hoe kunnen we als bedrijf anticiperen in het gevecht tegen de opkomende klimaatverandering? Door te kiezen voor de juiste leveranciers bijvoorbeeld, dat is áltijd een goed begin.

Een high five van Greenpeace

Net zoals alle andere Apple Premium Resellers is onze hoofdleverancier Apple, en daarmee zetten we in op een bedrijf dat er  echt 100% voor wil gaan.
De elektronica-industrie heeft nog een lange weg af te leggen in de duurzaamheidsrace en dat beseffen ze bij Apple maar al te goed.

Maar gaan voor ambitieuze doelstellingen gecombineerd met een proactieve aanpak? Wees daar maar zeker van, zo ambitieus zelfs dat Greenpeace Apple in 2017 beloonde met de op één na hoogste positie in hun Guide to Greener Electronics.

Goed bezig, Apple!

• 96% van de energie die Apple gebruikt in z’n gebouwen wereldwijd, is afkomstig van hernieuwbare bronnen.

• Apple helpt z’n leveranciers ter plaatse met het overstappen op hernieuwbare energie, via lokaal advies in hun eigen taal én hulp bij het inkopen van schone energie.

• Sinds 2008 werd het gemiddelde energieverbruik van Apple producten met 70% verminderd.
(gebaseerd op gewogen verkoopgemiddelden).

• De aluminium behuizing voor iPhone en MacBook Pro wordt nu geproduceerd m.b.v. waterkracht i.p.v. fossiele brandstoffen. De CO2-uitstoot voor de behuizing van een iPhone 7 is daardoor 17 procent lager dan voor een iPhone 6s en 60 (!) procent lager dan voor een iPhone 6. 

• Apple gaat voor het groenste hoofdkantoor ter wereld in Cupertino: zo wordt een deel van de opgewekte 100% groene stroom op rustigere momenten (bv. in het weekend) afgestaan voor gebruik in het openbare net. Bovendien staan er op het terrein meer dan 9000 bomen, waaronder meer dan 7000 nieuw geplante schaduw- en fruitbomen.

Green love: check!

Ready, set, PRINT!

Maar ook andere leveranciers kunnen een verschil maken, zoals Printdeal, onze leverancier voor kwalitatief drukwerk. Ook bij hen zit duurzaam ondernemen in het DNA.
Zo staat hun FSC-keurmerk garant voor een eerlijk product, afkomstig uit verantwoordelijk beheerde bossen, die zo beschermd en behouden worden voor deze én toekomstige generaties. Mooi toch?

Net zoals bij Switch focussen ze op MVO, Maatschappelijk Verantwoord ondernemen. Door grote aantallen orders snel en efficiënt te verwerken bijvoorbeeld, en door hun bekroond kwaliteits- en milieumanagement. En hadden we de hoge klanttevredenheid al vermeld? Wij zijn alvast fan!

Ready, set, SWITCH

Mooi, die milieubewuste leveranciers van ons, maar wist je dit al over onze eigen groene aanpak bij Switch?

 • Via Switch Renewd krijgen Apple producten een tweede leven. Liefde op het tweede gezicht, zeg maar. Ex-demotoestellen of gebruikte toestellen, je vindt ze hier allemaal. Met veel zorg voor jou nagekeken, en mét garantie.

• Optimaal recycleren, daar kennen we bij Switch alles van. Zo werken we nauw samen met zorgvuldig uitgekozen bedrijven die duurzaamheid ademen: Oude batterijen, accu’s… bjj Bebat gaat niets zomaar verloren. We like!
Val-i-pac zorgt er dan weer voor dat onze verpakkingen op de juiste plek terechtkomen.

Blijf je graag op de hoogte over het reilen en zeilen binnen Switch?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
15 maart 2018
Door Vicky