Terug naar overzicht

Apple stelt voor: Apple Watch Series 4

Britt
12 september 2018
Door Britt

Watch Series4

Apple stelde vanavond Apple Watch Series 4 voor. De vernieuwde Watch is 2x sneller dankzij een nieuwe S4 chip, heeft een groter scherm, is dunner en bevat fantastische nieuwe features met als uitspringers een verbeterde hartslagsensor en Digital Crown.

Vernieuwd design

Apple Watch Series 4 komt in 2 nieuwe formaten: 40mm en 44mm, ietsje groter dus dan de welbekende 38mm en 42mm. Dit zorgt ervoor dat het beeldscherm van Apple Watch Series 4 30% groter is dan dat van zijn voorgangers. Het beeldscherm loopt bovendien volledig tot aan de rand van de Watch.

Valdetectie

De Series 4 bevat geweldige nieuwe features op vlak van gezondheid. Valdetectie was het eerste dat werd aangekondigd. Apple Watch detecteert nu wanneer de gebruiker valt. Wanneer die langer dan een minuut blijft liggen zal de Watch via de iPhone automatisch de hulpdiensten verwittigen en de locatie doorgeven. Een feature die dus van levensbelang kan zijn!

Nauw aan het hart

Nog een belangrijke nieuwigheid is de elektrische hartslagsensor. Deze technologie zal enorm veel betekenen voor gebruikers met hartaandoeningen en ook voor mensen die nog geen weet hebben van eventuele hartproblemen zal deze feature waardevol zijn. Zo zal Apple Watch je verwittigen wanneer je een abnormaal snelle of trage hartslag hebt en je de raad geven een dokter te raadplegen. 

De verbeterde Digital Crown is voorzien van elektrische sensoren en geeft nu ook voelbare feedbackDoor je vinger op de Digital Crown te plaatsen is het zelfs mogelijk om een elektrocardiogram (EKG) te maken die je achteraf in pdf kan raadplegen via de gezondheidsapp. Deze feature werd goedgekeurd als officieel medisch hulpmiddel door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).  

Vernieuwde wijzerplaten en beter geluid

Dankzij het grotere scherm is er meer ruimte voor méér functionaliteit op 1 wijzerplaat. Bovendien volledig te personaliseren, zodat je alles meteen binnen handbereik hebt! Ook zijn er nieuwe prachtige, geanimeerde wijzerplaten met oa. vuur, water en lucht. De luidspreker is tot 50% luider dan bij de voorgangers en de microfoon zit nu aan de zijkant wat telefoneren met de Apple Watch sterk zal verbeteren.

Uitvoeringen

De Apple Watch Series 4 zal beschikbaar zijn in de uitvoeringen zilver, spacegrijs en goud en er is alsook een Nike+ versie. Goed nieuws nog: de Watchbands van de vorige generaties blijven compatibel met de vernieuwde Series 4, yes!


Meer weten? Kom dan langs in één van onze winkels voor meer informatie!


Ben je graag als eerste op de hoogte van de laatste nieuwigheden?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Britt
12 september 2018
Door Britt