Terug naar overzicht

Handige apps voor je autovakantie

Vicky
26 juli 2018
Door Vicky
Autovakantie

Dit weekend zal het alweer erg druk zijn op Europese wegen richting zuiden. Om de files slimmer af te zijn en je welverdiende vakantie alvast aangenaam te starten kan je deze apps op voorhand downloaden. Bovendien betaal je sinds vorig jaar geen roamingkosten meer voor je mobiele verbruik in de EU-zone. Maak je dus geen zorgen over een gepeperde factuur achteraf: je betaalt in Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, … evenveel als thuis.

1. Wees de files slimmer af

Waze, de app met als slogan outsmarting traffic together zoekt samen met andere Wazers (andere gebruikers van de app die elkaar verkeersinfo doorgeven en dus elkaar helpen onderweg) voor jou in real time naar de snelste route. Die périphérique in Parijs wordt plots een heus maar fijn avontuur, omdat Waze echt constant zoekt naar fileloze alternatieve wegen. Je krijgt onderweg ook meldingen over mobiele controles, voertuigen op de pechstrook en gevaarlijke situaties. De app loodst je zo een pak sneller én veiliger naar je vakantiebestemming.

2. Luister naar je favoriete muziek of naar de Belgische radio

Je favoriete muziek is een must onderweg! Je kan je eigen muziek afspelen via de Muziek-App op je iPhone of gebruik maken van streaming diensten zoals Apple Music en Spotify. Maar als je een die hard luisteraar bent van een Belgische radiozender brengt deze app soelaas. 

3. Houd je traject bij en maak achteraf een (foto)verslag

Maak je een heuse roadtrip door Europa? Dan kan je de app Polarsteps gebruiken om je volledige traject vast te leggen. Tijdens of zelfs achteraf kan je foto’s toevoegen zodat je onderweg een heel reisverslag kan maken. Je kan op het einde zelfs instant een mooi fotoalbum laten printen. Leuk om je vakantie achteraf te delen met vrienden en familie.

4. Plezier voor de kids op de achterbank

Tevreden kids op de achterbank dragen méér dan een klein beetje bij tot een ontspannen en veilige rit richting zuiden. LEGO en DUPLO hebben een heleboel creatieve apps die garant staan voor uren spelplezier onderweg. Happy kids: check!

5. Vind je auto terug in die wirwar van straatjes in dat pittoreske stadje

Picture this: een zalig zonnetje, een frisse zeebries én zopas de perfecte parkeerplaats gevonden om dat Italiaanse kuststadje te bezoeken. Bummer achteraf als je na het bezoek aan die heerlijke pizzeria helemaal vergeten bent waar je auto geparkeerd stond. De Kaarten-App op je iPhone kan voor jou bijhouden waar precies je je bolide weggezet had. En mocht je intussen Waze al geïnstalleerd hebben, dan kan die app de parkeerplek ook voor je bijhouden.

We wensen je alvast een fijne en stressloze reis toe! 

Ontvang je graag meer van dit soort tips om meer uit je iPhone en co te halen?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
26 juli 2018
Door Vicky