Terug naar overzicht

6 apps om de kerstperiode te overleven

Vicky
6 december 2017
Door Vicky

Vraag jij je ook dit jaar weer af hoe je die perfecte kerstdish klaarstoomt, alle cadeaus op tijd bij elkaar gesprokkeld krijgt én die ellendige katers doorspoelt? Gelukkig zijn er heel wat iPhone- en iPad-apps om je daarbij te helpen. Of je nu je kerstkalkoen (of tofu!) wil pimpen, indruk wil maken met het perfecte cadeau of de coolste skivakantie ever wil plannen, deze apps helpen je om je door de kerstperiode te loodsen!

Onze 6 kerst-survival apps

1. Verlanglijstjes

Met deze app kan je handige verlanglijstjes maken die je altijd bij de hand hebt. Makkelijk en overzichtelijk tijdens het chaotische kerstshoppen.

Verlanglijstjes in de App Store

2. Blurb / Photobooks

Kerst is dé periode van het jaar om te kiezen voor een ietwat meliger cadeau. En geef toe, met een foto-album van de kinderen en kleinkinderen maak je elke mama of oma dolgelukkig. Met deze app maak je bovendien een erg stijlvol fotoalbum dat je daarna ook meteen kunt delen met vrienden en familie via de app.

Blurb in de App Store

3. Mountains AR

Breng je oud op nieuw door in de bergen? Lucky You! Met deze app kan je alvast indruk maken op je vrienden over je bergkennis terwijl je op de latten staat. Richt je iPhone op de piek van een berg en je krijgt er meteen real time info over. Deze app werkt trouwens volledig offline - een internetverbinding heb je enkel nodig als je ook de kaart wil weergeven.

Mountains AR in de App Store

4. Hydrate Now

Een app met als motto 'drinking is great but hangovers suck' is de ultieme kater-killer voor de feestdagen. Hoe werkt het? Je geeft op voorhand door hoeveel non-alcoholische glazen je wenst te drinken verspreid over het hele kerstdiner. De app stuurt je dan pushberichten om je aan te moedigen op tijd een glas water te drinken. Je blijft de hele avond gehydrateerd, met een minder erge kater als gevolg.

Hydrate Now in de App Store

5. Zwift

De kerstperiode staat garant voor véél eten en véél extra calorieën. De donkere dagen en het vaak slechte weer nodigen dan weer niet echt uit om te gaan joggen of de fiets op te springen. Zwift is een virtueel wielerspel dat ervoor zorgt dat indoor fietsen wèl leuk wordt. Doordat deze app sinds kort ook beschikbaar is voor Apple TV, hoef je enkel maar je fiets op de rollen voor de tv te placeren en trappen maar!

Zwift in de App Store

6. Kitchen Stories

Miljoenen hobbykoks over de hele wereld zijn dol op deze app. Heel wat stap-voor-stapfoto's en instructievideo's helpen je om een fijn kerstdiner op tafel te toveren. Om duimen en vingers bij af te likken én bovendien helemaal gratis.

Kitchen Stories in de App Store

Graag meer Apple-infos in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
6 december 2017
Door Vicky