Terug naar overzicht

Met de tent op reis? Tips om je batterijduur te verlengen

Thaïs
15 juni 2018
Door Thaïs
Man kampeert met iPhone in z'n hand

Schakel de energievreters uit

Met de functie “Batterijgebruik” krijg je meteen zicht op de apps die tonnen energie vreten. Maak van je hart een steen, en schakel ze uit. Drie-twee-één: nu.

Pas de helderheid van je scherm aan

Met de tent op reis gaan is synoniem met buiten leven, dus een helder scherm is vaak een must. Maar… het verbruikt ook veel! Probeer daarom je scherm zo donker mogelijk te zetten. Je meldingen uitzetten helpt ook, want die meldingen doen je scherm oplichten. Een bijkomend voordeel: je gunt jezelf zo de nodige rust. En tenzij e-books wil lezen en je niet zo snel door een bladzijde geraakt, kun je je scherm gerust sneller laten uitvallen (15 seconden volstaat meestal wel).

Schakel je gps en bluetooth uit

Gps en Locatievoorzieningen vragen veel energie, en je hebt ze vaak niet nodig – tenzij je in een Zuid-Frans dorpje dreigt te verdwalen tussen de schapen en de Ricard-nippende locals, maar dan kun je die opties altijd terug inschakelen. Ook je bluetooth kan gerust uit. Enkel als je sfeer op het strand wil garanderen met je bluetooth speaker, is een bluetooth-verbinding natuurlijk onontbeerlijk. Tip: als Apple Watch-gebruiker laat je je bluetooth ook maar beter aanstaan om er nog optimaal van te genieten (denk onder meer aan berichten, Siri en meldingen van apps).

Keep it cooool

Als het snikheet is, sta je niet meteen te popelen om je in je loopschoenen of je poetstenue te hijsen, en ook je iPhone heeft minder energie bij warme temperaturen. Hoe warmer je batterij wordt, hoe sneller ze het zal begeven. Leg je toestel dus het liefst van al in de schaduw.

Trek op tijd aan de noodrem

Gaat het toch mis met je batterijverbruik? Dan is het tijd voor een iets drastischere actie, namelijk: de energiebesparingsmodus inschakelen, zodat je het maximum uit die laatste procentjes batterij kunt persen. 

Neem een extra batterij mee

Tot slot is het een goed idee om een extra batterij mee te smokkelen. Je kunt kiezen voor een powerbank, een losse batterij om op je iPhone aan te sluiten die je gewoon in je tas of zak stopt, of voor een beschermhoes met een geïntegreerde batterij. Met zo’n battery case heb je je extra batterij altijd mee, en ze laadt gewoon samen met je iPhone op. 

Ontvang je graag meer van deze weetjes?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Thaïs
15 juni 2018
Door Thaïs