Terug naar overzicht

Te veel is te veel: berichtgeving inperken op je iPhone of iPad

Dries
18 juli 2016
Door Dries

Berichtgeving inperken? iPhone en iPad maken het ons makkelijker, zijn top entertainment en verhogen de productiviteit! Ze houden ons op de hoogte van het laatste nieuws en…

Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad

Wacht.

Ken je dit scenario? Je bent aan het werk en zit in de flow, de beste ideeën komen boven, de juiste woorden vloeien uit je vingers, de perfecte creatie is op komst en *ping* … Weg concentratie. Grrr. Gelukkig los je dit op met een paar minuten melding-management.

Op 3 manieren berichtgeving inperken op je iPad of iPhone

1. Niet elke wijziging of nieuwtje vereist meteen aandacht. Via Instellingen > Berichtgeving geef je voor elke app aan of je meldingen wil ontvangen en op welke manier. Opgelet! Laat van de Berichten-app de meldingen toch maar aan: je moeder zou wel eens ongerust kunnen worden als je niet meteen antwoordt op haar berichten.

Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad

2. Niet storen. Ideaal als je je echt moet concentreren. Met een snelle tik op het maan-icoon in het controlepaneel hou je echt alle meldingen stil. Je kan de instellingen nog wat verfijnen als je jezelf toch niet helemaal buiten wil sluiten. Zo kan je vragen om elke tweede oproep van dezelfde persoon binnen de drie minuten niet stil te houden.

Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad
Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad

3. VIP-contacten in Mail. E-mail hoef je – in tegenstelling tot berichten – meestal niet meteen te lezen. Of toch? Van sommige contacten heb je toch liever elke e-mail meteen gelezen. Je lief, je baas… Voeg ze toe als VIP-contact in Mail en krijg enkel voor hen meldingen.

Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad Ga naar Mail. Tik op de VIP-postbus.
Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad Voeg je VIP toe.
Berichtgeving inperken op je iPhone of iPad Via Instellingen > Berichtgeving kan je voor je VIP’s andere berichtgeving instellen.

Ziezo, je kan weer terug aan het werk, zonder gestoord te worden. *ping*

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
18 juli 2016
Door Dries