Terug naar overzicht

Terug naar school: 10 dingen die je zeker nodig hebt

Inez
31 augustus 2016
Door Inez

Het moment is aangebroken: bijna terug naar school!
In het grootwarenhuis zie je vaders struikelen over boekentassen in de vorm van Minions, zussen ruziën om de laatste Frozen kaft, moeders geduldig wachten tot de juiste kleurpotloden gekozen zijn,…

Terug naar school: 10 dingen die je zeker nodig hebt

Het nieuwe schooljaar wacht om de hoek en dat duwt mensen (vooral ouders en leerkrachten) in een soort van blinde (winkel)paniek. Niet moeilijk als er ineens zo veel in promotie komt te staan en iedere ouder een waslijst aan ‘must haves’ meekrijgt dat hun kind het volgend schooljaar nodig heeft.

Maar wat met jongeren die aan een hogere opleiding beginnen? Wie stelt hun waslijst samen? Waar zijn de kaften met een meer volwassen Simpsons motief, waar we ruzie om kunnen maken? Ik wil die taak op mij nemen en een poging doen om een lijst samen te stellen voor beginnende studenten. Let’s get to it!

Lijst der onmisbare ‘terug-naar-school’-spullen

  1. Een rugzak. Redelijk voor de hand liggend, maar elk jaar zie ik het weer: studentes die voor een grote handtas kiezen als stijlvol alternatief. Ik heb het dan over van die ‘magische’ handtassen waar zelfs een tent in zou passen. Op zich bewonderenswaardig, al lijkt niemand er ooit iets in terug te vinden. Stijlvolle rugzakken waar je alles gestructureerd en ordelijk in kwijt kunt, bestaan ook.
  2. Een speaker. Voor de sfeer op kot of daarbuiten. Een speaker is gewoon heel handig voor die paar kuismomenten die je zal moeten inlassen. Het verzacht de kuisellende als je luidkeels kan meezingen met je favoriete muziek.
  3. Een smartphone om te WhatsAppen of als GPS te gebruiken. Find My Friends staat bijvoorbeeld standaard op elke iPhone. Handig als je je vrienden kwijtgeraakt op een feestje, en je weer alleen de Polonaise staat te dansen.
  4. Eten van thuis (zo veel mogelijk). Op kot gaan is niet bepaald goed voor de lijn. Pasta, croque monsieurs, frietjes, chips en noodles zijn lekker, maar behoren spijtig genoeg allemaal tot dezelfde voedselcategorie.
  5. Een laptop. Spreekt ook weer voor zich: series kijken, papers schrijven, presentaties maken, surfen op het internet,…
  6. Ouderwets schrijfmateriaal zoals schriftjes en pennen. Sorry folks, maar die ga je af en toe nog eens nodig hebben.
  7. Een goede USB-stick of harde schijf om een backup te maken van al je bestanden, en om films en gênante foto’s op te bewaren.
  8. Waspoeder. Het angstzweet breekt je misschien al uit als je voor de eerste keer naar de wasserette moet. Of misschien hoef je nooit te gaan, want je ouders willen de was nog doen. Maar wat als je geen proper ondergoed meer hebt? Ja, je kan extra boxershorts gaan kopen, maar geeft toe, dat is alleen maar uitstel van executie. En dan heb je nóg meer spullen om te wassen. Het is een vicieuze cirkel.
  9. Een goed stel oortjes of een koptelefoon is handig voor op de fiets of trein, of s’ avonds in bed. Als je die energie door je oren tot aan je tenen voelt, dan kan je de wereld aan!
  10. “’s Avonds grote Jan, ’s morgens Dafalgan.” Die uitdrukking bestaat voor een reden. Neem genoeg Dafalgan mee om katers of andere lichamelijke pijntjes te minimaliseren zodat je je in de les beter kan concentreren.

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Inez
31 augustus 2016
Door Inez