Terug naar overzicht

Hoe Apple en Philips de wereld veranderden

Vicky
17 februari 2017
Door Vicky

Dat Apple onze dagdagelijkse manier van leven sterk beïnvloed heeft is duidelijk. Maar ook Philips heeft zijn strepen verdiend als innovator. Waar ontmoeten beide merken elkaar in dat opzicht? Welk verhaal zit erachter?

De tentoonstelling Epicorda op de Corda Campus in Hasselt brengt de geschiedenis van de twee elektronicareuzen in kaart. Een interactieve tentoonstelling met legendarische en baanbrekende producten uit het verleden. Ze worden verrijkt met achtergrondverhalen over de successen, maar ook de trials & errors die innovators typeren. Wij haalden onze loep mee van onder het stof en namen een kijkje!

Hoe Apple en Philips de wereld veranderden

Apple en Philips in dialoog met elkaar

De tentoonstelling brengt meer dan 60 innovaties naar voren die door Philips Hasselt zelf ontwikkeld werden. De legendarische cassette(speler) en –recorder, een elektronisch orgel ‘Philicorda’ genaamd, maar ook de CD en CD Rom. Die klassiekers werden aangevuld met een hele reeks Apple-producten en prototypes uit de privécollectie van Peter Hinssen. Door ze samen en naast elkaar te presenteren komen er meteen gelijkenissen naar voor, zoals ook de VRT opmerkte in het journaal van 6 februari.

Nog een ander verband vinden we terug in de locatie. Uitgerekend op deze Hasseltse site sloot Philips in 2003 zijn vestiging. Bijna 15 jaar later is de site een booming campus van meer dan 100 ambitieuze start-ups en creatieve bedrijven die innovatie ademen én waarvan er heel wat met Apple werken. Terecht tijd om een ode te brengen aan die mooie geschiedenis en de nieuwe bewoners van de ex-Philips site nog meer te inspireren.

iPads als gidsen

Ook de garagebox waar het voor Steve Jobs allemaal begon, werd nagebouwd. Ze vormt de start van de tentoonstelling en je krijgt er meteen een iPad met hoofdtelefoon in handen die je doorheen de tentoonstelling gidst. Door een kleine vragenlijst in te vullen weet de iPad welke info jou het meest boeit en krijg je een soort gepersonaliseerde tour voorgeschoteld.

Leuk om weten: Switch leverde de 50 iPads en houders die als gids fungeren voor de bezoekers.

Hoe Apple en Philips de wereld veranderden

Zelf eens al die vintage tech toys komen bewonderen? De tentoonstelling loopt nog tot en met 6 mei in de Corda Campus in Hasselt. Meer info vind je hier.

Hoe Apple en Philips de wereld veranderden

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
17 februari 2017
Door Vicky