Terug naar overzicht

Draadloos opladen, wat is dat juist?

Britt
16 april 2018
Door Britt

 

Koudebatterij.

Je hebt het vast en zeker al vaak gehoord: “draadloos opladen”. Maar wat is dat nu eigenlijk, draadloos opladen? Neen, er vliegt (nog) geen elektriciteit door de lucht, je hebt hier wel degelijk een bepaalde technologie voor nodig. Wireless charging werkt via inductie, wat ervoor zorgt dat de energie over een zeer kleine afstand, zonder kabels wordt overgedragen naar jouw toestel.

Qi

Er zijn verschillende standaarden op de markt voor draadloos laden, Qi ( uitgesproken als “Tsjie”) is de bekendste technologie die door de meeste grote merken wordt ondersteund.
Een expert in het maken van accessoires voor draadloos laden is Belkin, het doel van Belkin is het creëren van een toekomst zonder rommelige kabels en een wereld waar draadloos opladen overal toegankelijk is.

Het Qi-laadstation is een soort “pad” of “stand” die aangesloten is op het elektriciteitsnet. Door je iPhone op de pad te plaatsen zal hij beginnen laden zonder dat je een kabel hoeft aan te sluiten.
Belkin heeft verschillende versies van deze laadstations waaronder eentje van 5W en eentje van 7,5W.

Ook Apple kondigde vorig jaar al de AirPower mat aan, het voordeel van deze mat is dat je hier tot 3 Apple-compatibele toestellen tegelijkertijd kan opladen, waardoor je maar 1 stopcontact nodig hebt om 3 toestellen op te laden, bye bye kabels!
De Airpower-mat is momenteel nog niet verkrijgbaar, maar wordt dit jaar nog verwacht.

AirpowerMat copy

Welke accessoires heb ik nodig?

Draadloos opladen wordt momenteel bij Apple ondersteund door de iPhone 8/ 8 Plus en de iPhone X. Heb je een ouder model, dan zijn er ook hoesjes op de markt die ervoor zorgen dat ook deze toestellen kunnen worden opgeladen via een Qi-laadstation.

Sneller?

Je toestel draadloos opladen gaat niet per sé sneller dan met de kabel, doorgaans gaat het ietsje trager. Maar snelheid is niet alles, de Qi-laders van Belkin zijn zo ontworpen dat zij jouw toestel vooral op de meest optimale manier opladen, zonder schade te berokkenen aan je batterij. 

Wat met mijn hoesje?

Draadloos opladen wordt ondersteund door de meeste iPhone-cases, met een dikte van max. 3mm. Het is dus niet nodig om elke keer je hoesje te verwijderen alvorens je iPhone op te laden.

Er zit veel toekomst in draadloos laden!

Draadloos laden zit in de lift, er zijn reeds vele openbare plaatsen waar  Qi-laadstations ter beschikking zijn en er zijn ook al meubels (bij o.a. Ikea) op de markt met een ingebouwd laadstation. Stel je voor: telkens je je iPhone neerlegt op je bureau wordt hij opgeladen, super handig toch?

Ben je helemaal klaar voor het draadloos opladen en wil je graag een laadstation aanschaffen? Dan is er goed nieuws! Vanaf 15 april t.e.m. 31 mei 2018 krijg je bij Switch €15,- korting op een Belkin Boost Up draadloos oplaadstation 7,5W! 

Ontvang je graag meer van deze weetjes?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Britt
16 april 2018
Door Britt