Terug naar overzicht

Maatschappelijk verantwoord tewerkstellen met Educar

Carl
19 oktober 2016
Door Carl

Wij stellen u voor:
Oskar, Yolan, Movsur, Mo, Khalid en Shamdin (niet in de foto) van Switch.

Switch heeft altijd al haar steentje bijgedragen om mensen die niet gemakkelijk de weg vinden naar het gewone jobcircuit een duwtje in de goede richting te geven. Vooral sinds de laatste twee jaar maken we daar structureel werk van. We kiezen voor maatschappelijk verantwoord tewerkstellen en dat doen we o.a. in samenwerking met educar. En dat mag geweten zijn want uiteraard hopen we anderen te inspireren.

Maatschappelijk verantwoord tewerkstellen met Educar

Hoe geven we dat duwtje?

  • Yolan en Oskar zijn twee jongemannen die op hun 16 en 19 jaar de schoolbanken moe waren en met hun handen wilden werken. Maar hoe doe je dat op die leeftijd? Je bent schoolplichtig tot je 18de… Wel, via een overeenkomst met VDAB. Yolan en Oskar combineren school met stage op de werkvloer: 2 dagen school, 3 dagen werken bij Switch. Deeltijds onderwijs heet dat. In het serviceteam bij Switch leren Yolan en Oskar de praktijk van hard- en software van computers, iPads, iPhones enz. Yolan is ondertussen afgestudeerd en onmiddellijk door Switch in dienst genomen. Oskar is nog volop bezig aan zijn Deeltijds onderwijs-traject.
  • In samenwerking met het OCMW van Antwerpen bieden we werkzoekende anderstaligen de kans om hun talenten zinvol in te zetten. Economische noodsituaties, onveiligheid of oorlogsdreiging deden die mensen beslissen hun land, netwerk en soms hun familie te verlaten. Movsur en Shamdin zijn twee zo’n jongemannen. Door bij Switch te werken kunnen ze de Nederlandse taal oefenen en burgeren ze zich in. In 2015 en 2016 liepen ze bij ons stage en ondertussen werken ze fulltime bij Switch.
  • Met vzw De Lift/Educar heeft Switch een intense samenwerking. Voortdurend zoeken we manieren om ons steentje bij te dragen om langdurig werklozen tewerkstellingskansen te bieden en op de reguliere arbeidsmarkt te krijgen. Khalid en Mo werden van bij De Lift/Educar naar Switch gedetacheerd voor een stage van drie maanden op onze Service-afdeling. In september begonnen ze als vaste Switchmedewerker.
  • Als bedrijf kan je bijdrage ook in je producten zitten. Langdurig werkzoekenden krijgen bij Educar de kans om zich te herscholen, o.a. in de ICT-sector. Daarvoor is materiaal nodig om op te oefenen. Van Switch krijgt vzw Educar oude Macs om hun cursisten op te leiden in het herstellen van toestellen.

Ook een steentje bijdragen met je bedrijf? Dit zijn interessante partners voor bedrijven die ook maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun tewerkstelling willen integreren:

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Carl
19 oktober 2016
Door Carl