Terug naar overzicht

Februari is accessoiremaand bij Switch: profiteer van kortingen!

Vicky
1 februari 2019
Door Vicky

accessoiremaand switch

Een nieuwe hoes of Magic Mouse?

De accessoiremaand bij Switch verwent zowel iPhone, iPad, Apple Watch, als Mac-gebruikers. De eersten kunnen bijvoorbeeld voordelige hoesjes vinden om hun nieuwe iPhone mee te beschermen. Maar Mac-liefhebbers komen evengoed aan hun trekken! Heb je bijvoorbeeld al een tijdje je oog laten vallen op een nieuwe MacBook én een accessoire zoals een Magic Mouse? Dan is er geen enkele reden meer om die aankoop uit te stellen. En met de lente in zicht kan je je Apple Watch misschien een fleurig nieuw bandje cadeau doen?

Kabels allerhande: raak niet in de knoop!

Wie Apple-accessoires zegt, zegt kabels! Ze bestaan in alle vormen en maten, en met de meest uiteenlopende functies. Van een magnetische oplaadkabel voor een Apple Watch  tot een Apple USB-C-oplaadkabel of een Apple Lightning naar USB-C-kabel. Deze korte opsomming maakt al duidelijk dat het niet altijd even makkelijk is om wijs te raken uit de verschillende soorten aansluitingen, connectoren en kabels. Laat ons even helpen.

Thunderbolt-kabel

Een Thunderbolt 3-poort (aangeduid met het bekende bliksemsymbooltje) is bedoeld voor beeldschermen en andere apparatuur die door middel van een platte Thunderbolt 3-kabel worden aangesloten. In zo’n poort is USB-C-technologie geïntegreerd, waardoor je er ook USB-C-apparatuur op kunt aansluiten. Maar wil je genieten van een supersnelheid (lees: tot 40 Gbps) als je data, video- en audiosignalen overzet, dan is het wel belangrijk dat je een Thunderbolt 3-kabel gebruikt én je randapparatuur Thunderbolt 3 ondersteunt. Via deze poort en de bijbehorende kabel kun je ook je MacBook opladen hem aansluiten op tal van accessoires, zoals een printer of een SSD-schijf.

Lightning-connector

Met een Lightning-connector sluit je je iPhone, iPad of iPod aan op je Mac met USB-C- of Thunderbolt 3-poort (USB-C) om je device op te laden en te synchroniseren. Je iPhone of iPad Pro aan een recordtempo chargen? Vanaf iPhone 8 kun je die toestellen met een USB-C-adapter veel sneller opladen dan met de standaard 5W USB 2.0-oplader die meegeleverd wordt. Al wat je daarvoor nodig hebt, is een Apple 30W USB-C Power Adapter en een Lightning naar USB-C-kabel. Ga wel eerst na of je device ‘fast charging’ ondersteunt.

Adapters om series te kijken in stijl

Met een USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter kun je je Mac of je iPad Pro van de laatste generatie aansluiten op een HDMI-display. Zo kun je het display van je toestel synchroon weergeven of uitbreiden op een HDMI-tv of -display. Series ‘bingewatchen’ in alle comfort: check!

Ja kan met je nieuwe iPad of iPhone ook  naar hartenlust tv-kijken: je sluit er een HDMI-tv op aan met een Lightning naar digitale AV-adapter.

Pimp je Watch

Koop je een nieuwe Apple Watch? Dan kan je een nieuwe bandje scoren aan -20% òf deze stijlvolle Magnetische oplaaddock.

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
1 februari 2019
Door Vicky