Terug naar overzicht

Fotofilters op je iPhone … Want alles kan beter!

Dries
26 april 2019
Door Dries

fotofilters iPhone

Van ‘dramatisch’ tot ‘levendig’: ingebouwde fotofilters op je iPhone

Met ingebouwde fotofilters op iPhone kun je je foto bewerken voordat je hem neemt, of het resultaat achteraf verbeteren. Kies je voor de eerste optie, dan moet je de Camera-app opendoen, rechtsboven op de drie witte bolletjes tikken en een filter kiezen (zwart-wit, dramatisch koel, levendig warm of nog een heel ander effect). Die filter wordt dan onmiddellijk toegepast.

Ontdek iPhone en iPad

De Camera-app is een standaard app voor alle iPhone- en iPad-modellen.

Ontdek iPhoneOntdek iPad

Achteraf een filter over je foto gooien is echter slimmer. Op het moment dat je fotografeert, heb je meestal minder tijd, dus dan focus je beter gewoon op de foto (op de belichting, de compositie, …) om achteraf rustig te bepalen welke filter je foto het meest tot z’n recht doet komen. In dat geval ga je naar de Foto’s-app om de foto in kwestie te openen. Kies voor ‘Wijzig’ en tik op dezelfde drie bolletjes om te experimenteren met filters.

De populairste foto-apps voor iPhone

De iPhone geeft je al heel wat opties, maar voor de echte filterfans bestaan er ‘foto editing’-apps die je foto’s naar het volgende niveau tillen.

  • Snapseed is gratis en geeft je een schier eindeloze hoeveelheid opties. Gelukkig heeft de app een ingebouwde helpfunctie (tik in de linkerbovenhoek voor een demonstratie) en werkt hij met lagen, zodat je bewerkingen makkelijk weer ongedaan kunt maken. Snapseed maakt een onderscheid tussen ‘tools’ en ‘filters’. Tools zijn correcties (denk aan contrast, belichting, verzadiging aanpassen, het beeld bijsnijden, egaliseren of de witbalans bewerken), terwijl filters een zwart-wit-, HDR-, glow- of vintage-effect over je foto leggen.
  • VSCO bevat een basispakket filters, dat na betaling tot maar liefst 130 varianten wordt uitgebreid. Met deze app kun je de ‘hoeveelheid’ filter kiezen. De opties zijn georganiseerd in verschillende groepen (zoals ‘warm’, ‘cool’ of ‘vibrant’) en per genre (‘portrait’, ‘nature’ of ‘urban’).
  • Met TouchRetouch kun je tot slot voorwerpen en/of mensen makkelijk uit beeld verwijderen.

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
26 april 2019
Door Dries