Terug naar overzicht

Fit de zomer in? Check je conditie met de Gezondheid-app op je iPhone

Vicky
6 juni 2018
Door Vicky
Fit de zomer in? Check je conditie met de Gezondheid-app op je iPhone

De zomer is hét moment om je conditie te verbeteren. Eerst en vooral nodigt het weer uit tot bewegen (we begrijpen dat je geen zin hebt om je loopschoenen aan te trekken als er een sneeuwtapijt ligt, maar nu de zon schijnt heb je eigenlijk écht geen excuus meer!). Bovendien geniet je onbezorgder van strandbezoekjes in bijbehorende kledij als je fit op vakantie vertrekt. Heb je geen idee hoe je jezelf aan het sporten moet krijgen? Laat je helpen door de Gezondheid-app op je iPhone.

Apple Watch Series 4

De gezondheid-app en Apple Watch zijn de perfecte compagnons voor een sportieve levensstijl. De ECG-app en hartritme meldingen zijn beschikbaar voor Apple Watch Series 4. Ontdek het volledige gamma.

Apple Watch Series 4

Zet de eerste stap met de Gezondheid-app

Vlamingen brengen gemiddeld 75 procent van hun dag zittend of liggend door en zetten dagelijks amper 6.000 stappen, terwijl er maar liefst 10.000 worden aanbevolen. Toch is dat geen onoverkomelijk probleem. Elke dag een half uurtje bewegen volstaat namelijk al om de overige 4.000 stappen in te halen. Je stappen tellen vormt dus een prima vertrekpunt! 

Goed nieuws: de Gezondheid-app telt automatisch je stappen, houdt je wandel- en hardloopafstanden bij en telt zelfs het aantal verdiepingen dat je met de trap doet. Dankzij de Apple Watch heb je hiervoor geen aparte fitnesstracker nodig. Nog een extra boost? Je horloge geeft kordaat een waarschuwing als je te lang stilzit. Zelfs Olympisch kampioene Élodie Ouédraogo gebruikt haar Apple Watch om in vorm te blijven …

De functies van de Gezondheid-app op een rij

De Gezondheid-app is opgebouwd rond vier grote categorieën – activiteit, slaap, mindfulness en voeding – en verzorgt zo het volledige plaatje. 

Enkele handige functies die je misschien nog niet kende: 

  • Importeer persoonlijke data zoals gewicht en lengte, maar ook je medisch dossier met allergieën en noodnummers.
  • Geef trainingsdoelstellingen in en monitor je voortgang.
  • Bekijk je hartslaggegevens via de hartslagmeter.
  • Analyseer je slaappatroon en gun jezelf voldoende nachtrust
  • Ontvang iedere dag een handige gezondheidstip.

Goed omringd dankzij extra apps

Bovendien kun je je Gezondheid-app combineren met een heleboel gratis apps. Nike+ Running toont bijvoorbeeld je loopsnelheden, maar ook de gegevens die je via Runkeeper of Strava verzamelt, verschijnen in je Gezondheid-app. Voorkomen dat je naar de chips grijpt als beloning na een fysieke inspanning? Het voedseldagboek van Foodzy helpt je om gezond te eten, terwijl Lifesum je barcodes scant en zo calorie-informatie aanreikt over wat je eet. Met een connected weegschaal kun je je gewicht zelfs automatisch opslaan. Tot slot is Omvana een handige app om je stressniveau te meten en naar beneden te krijgen met meditatieoefeningen. Zennnn … 

Wil jij het maximum uit je Gezondheid-app halen? Ontdek er meer over tijdens onze Apple Watch workshops

Ontvang je graag meer van deze weetjes?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
6 juni 2018
Door Vicky