Terug naar overzicht

Helemaal mee met de nieuwste Apple-toestellen als Switch-jobstudent!

Dries
24 oktober 2018
Door Dries

Studie-inzichten inzetten in de winkel

Voor Kevin is de keuze voor Cross Media Management een belangrijke stap naar een digitale marketing-carrière. “We leren hoe we sites moeten bouwen en de juiste teksten moeten schrijven om mensen te activeren.” Die kennis komt de jobstudent goed van pas bij Switch, omdat hij ook daar klanten wil aanmoedigen om tot actie over te gaan. Kevin adviseert klanten niet alleen bij hun aankoop, maar beantwoordt ook al hun vragen. “Sommige mensen ondervinden problemen om goede foto’s te nemen, en dan toon ik hoe het moet.” Het zijn die kleine dingen – een klant die tevreden naar buiten wandelt – die de jobstudent veel voldoening geven. Tot slot lossen Kevin en zijn collega’s ook technische problemen op, al dan niet met behulp van de technische dienst die alle onderdelen voorhanden heeft om een toestel weer in topconditie te krijgen.

Bij de bron, dankzij Switch

Als er nieuwe Apple-producten uitkomen, is Kevin er als de kippen bij. “Switch biedt ons heel wat platformen aan waarop we informatie over de producten kunnen vinden. Zo verbreden we onze kennis en begrijpen we perfect hoe alles in elkaar zit.” Toegegeven, niet elke klant wil per se weten dat de nieuwe MacBook over een 6-core processor beschikt, maar de Switch-medewerkers hebben wél alles in huis om zulke technische details begrijpelijk uit te leggen en ondersteuning op maat te bieden. De jobstudent is bovendien zelf veel bezig met Apple-toestellen. Alle informatie die hem kan helpen om efficiënter te werken met zijn Mac of zijn iPhone beter te doen presteren, is dan ook mooi meegenomen!

“Ik maak zelf video’s: van aftermovies voor dj’s tot grappige filmpjes die ik dan op YouTube zet”, vertelt Kevin. Voor die hobby maakt hij onder meer gebruik van een systeemcamera, een standaardstatief en een stabilisator. De beelden die hij shoot, edit hij op zijn MacBook Pro, die voorzien is van de nodige software. “Ik werk met Adobe Creative Cloud en Final Cut Pro, een programma van Apple dat net iets meer functionaliteiten heeft dan iMovie (het basisprogramma waar iedereen mee aan de slag kan). Het voordeel van Final Cut Pro is dat het meteen opstart: ik stop gewoon mijn SD-kaart in mijn Mac en ik kan beginnen editen waar ik maar wil – en het resultaat zet ik meteen op YouTube.”

Jobstudent in goed gezelschap

Kevin droomt ervan om content creator te worden, en is bij Switch omringd door collega’s met verstand van media. “De ene doet iets met muziek, de andere kent veel van fotografie, … Dus ik kan mijn vragen gewoon direct aan mijn collega’s stellen.” Het zal je dan ook niet verbazen dat Kevin nog wel een tijdje als Switch-jobstudent aan de slag wil blijven!

Ook interesse om te werken bij Switch? Scroll gerust eens door onze vacatures.

Ontvang je graag meer info over Switch?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
24 oktober 2018
Door Dries