Terug naar overzicht

Werken van thuis: De 5 geboden

Linde
29 maart 2020
Door Linde

Home Office

De meeste onder ons werken voorlopig van thuis. Heel leuk zo’n Home Office, maar het kan jouw productiviteit ook tegenwerken, zeker als je het niet gewend bent. Kan jij wel wat hulp gebruiken? Onze 5 geboden helpen je om zo efficient en optimaal mogelijk te werken, waar je dan ook bent. 

1. Meer ruimte

Werk je thuis op een MacBook en mis je jouw Mac met groot beeldscherm? Dankzij de handige feature Sidecar tover je elke geschikte iPad om in extra schermruimte! Lees alles over Sidecar in deze blog.

Gebod 1

2. Minder geluid

Isoleer je van omgevingsgeluiden en gebruik een koptelefoon, oortjes, of AirPods voor optimale concentratie. Wist je dat de AirPods Pro de enige oortjes zijn waarbij je actieve ruisonderdrukking kan inschakelen? 

De ruisonderdrukking wordt 200 keer per seconde aangepast aan de vorm van je oren en de pasvorm van de oortips. Hierdoor blokkeren je AirPods Pro het geluid van buitenaf en kan jij helemaal opgaan in het geluid van je muziek, onlien meetings of telefoongesprekken.

Hoewel we voorlopig 'in ons kot moeten blijven' delen we toch graag onderstaande video met jou om te tonen welke impact de AirPods pro op jouw geluidsbeleving hebben.


Het ene moment werken op je MacBook aan je bureau en dan weer vanop je iPad in de living? Geen probleem! Dankzij Airplay koppel je met één klik jouw AirPods aan het device waar je op dat moment mee werkt. Wist je trouwens dat er heel wat features in jouw Airpods verborgen zitten die je misschien nog niet kende? Lees er alles over in deze blog.   

Home Office

3. Meer concentratie

Heb je nood aan full focus? Gebruik dan eens je iPad in plaats van je Mac(Book). Hoewel het scherm uiteraard stukken kleiner is, werkt je iPad ook minder storend. Je kan je iPad overal in je huis gebruiken en je kan maar één of twee programma’s tegelijk gebruiken. Heb je bovendien een Office 365 abonnement? Dan kan je het volledige pakket eveneens op je iPad gebruiken. 

Home Office

4. Voldoende pauze 

Niet iedereen heeft een speciaal ingericht thuiskantoor. Het kan dus goed zijn dat de ergonomie in je tijdelijke Home Office alles behalve optimaal is. Vang lichamelijke ongemakken op door voldoende pauzes in te lassen en vooral voldoende te bewegen. 

Je Apple Watch kan je hierbij helpen. Verlies jij jezelf wel eens in je werk? Schakel de meldingen van ‘Activiteit’ in om die broodnodige beweging tussendoor niet te vergeten. 

    1. Ga naar de Watch app.
    2. Zorg dat je vanonder in het menu ‘Mijn Watch’ zit.
    3. Scroll naar ‘Activiteit’ of en open één vand eze opties.
    4. Vink ‘Sta berichtgeving toe’ aan.
    5. Schakel zeker ‘Herinneringen om te staan’ in. 

Home Office

5. Minder afleiding

In je thuisomgeving werken kan zorgen voor extra afleiding. Merk je dat je vaak de neiging hebt om je social media platformen te checken, of naar websites te surfen die je afleiden van van je werk? Schakel Schermtijd in op je Mac. 

Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Schermtijd ' > 'Opties' > 'Schakel in'.

Eens Schermtijd is ingeschakeld, kan je ook specifieke limieten instellen zoals ‘Apparaatvrij tijd’, of ‘Applimieten’. 

Home Office

Houd deze vijf geboden in je achterhoofd en werk productief en relaxed vanuit je Home Office!

Linde
29 maart 2020
Door Linde