Terug naar overzicht

Daarom krijg je geen lader of EarPods meer bij je nieuwe iPhone

Linde
28 januari 2021
Door Linde

Switch: iPhone oplaadkabel

Het is je misschien al opgevallen dat je, sinds de lancering van de iPhone 12-familie, geen lader of earpods meer krijgt bij aankoop van een nieuwe toestel. Maar … waarom heeft Apple deze beslissing precies genomen? Wij geven meer duiding.  

Alles voor je iPhone vind je hier

Huidige accessoires

Lisa Jackson, vice-president verantwoordelijk voor milieu, legt uit dat er wereldwijd 700 miljoen Earpods met Lightning en 2 miljard Apple-laders te vinden zijn bij mensen thuis. Apple wil dus benadrukken dat je deze perfect kan blijven gebruiken, ook bij aankoop van een nieuw device.

Daarnaast zijn veel gebruikers overgestapt op draadloze hoofdtelefoons en is het dus overbodig om nog oortjes met draad mee te leveren.

Ecologisch verantwoord

Door deze verandering is de verpakking van de iPhone 12 een stuk kleiner. Dit brengt op zijn beurt heel wat verbeteringen met zich mee, voornamelijk op ecologisch vlak. Zo kunnen er tot 70 procent meer producten op een pallet. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, meer bepaald 2 miljoen kubieke tonnen minder CO2-uitstoot. Ter vergelijking: dat zijn ongeveer 450.000 auto’s per jaar minder op de baan.

Daarnaast moeten er door deze verandering in verpakking minder zeldzame materialen worden gemijnd en gebruikt. 

Wat betekent dit voor jou?

Apple zet met deze verandering dus vooral in op de ecologische verantwoordelijkheid van het bedrijf. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou? 

Wanneer je een iPhone van de nieuwste generatie koopt, dus een iPhone 12 (Mini) of iPhone 12 Pro (Max),vind je in de doos wel nog een Lightning naar USB C-laadkabel. Daarmee kan je je iPhone verbinden met de USB C-poort van je Mac. Het voordeel van deze nieuwe kabels is dat de snelheid van laden stukken hoger ligt. Wil je hier optimaal gebruik van maken? Ga dan voor de Belkin BOOST↑CHARGE™ 30 W of de vernieuwde Apple-lader die je koopt voor dezelfde prijs als de veel tragere variant die je tot nu toe kreeg bij je iPhone. Een andere geste van Apple is het feit dat de Earpods met Lightning-poort in prijs zijn verlaagd, van €29 naar €19.


Vergeet bij aankoop van je gloednieuwe iPhone dus zeker niet te kijken welke oplaadoplossing het best bij jou past!

Linde
28 januari 2021
Door Linde