Terug naar overzicht

Alles wat je moeten weten over de iPhone X, iPhone 8, Apple Watch Series 3 en Apple TV 4K

Vicky
12 september 2017
Door Vicky

Apple iPhone X

iPhone X


One More Thing … En toen kwam de iPhone X in beeld: een volledig nieuw design, voorzien van een giga OLED-scherm en FaceID. Alweer een pak slimmer: hij reageert op een tikje, je stem of zelfs je gezicht. Apples nieuwste paradepaardje zal verschijnen in het zilver en zwart.

De belangrijkste nieuwe features op een rijtje:

Super Retina Scherm
Apple heeft heel wat aandacht besteed aan het scherm van deze nieuwe iPhone X. Het 5,8 inch scherm kreeg de naam ‘Super Retina’ en volgt mooi de rondingen van de nieuwe vorm, wat hem meteen een elegante uitstraling geeft. Apple heeft nu ook een iPhone-waardig OLED scherm gegeven aan deze nieuweling: dat betekent nòg betere en diepere kleuren, een verhoogde helderheid en een contrastverhouding van van 1.000.000:1. Dat is érg hoog.

FaceID
Dankzij de TrueDepth camera is ontgrendeling via gezichtsherkenning mogelijk, misschien wel de coolste feature van deze nieuwe iPhone. Hoe het werkt? De TrueDepth camera analyseert 30 000 punten op je gezicht om er een gedetailleerd beeld van te vormen. Een gezichtsscan als het ware. Je hoeft voortaan letterlijk maar een blik te werpen op je iPhone om hem te ontgrendelen. Een infraroodcamera scant die puntensamenstelling opnieuw en geeft deze door aan de Secure Enclave in de A11 Bionic-chip. Extra veilig dus! Een onzichtbaar infrarood licht zorgt ervoor dat je iPhone je zelfs in het donker herkent.

De TrueDepth camera zorgt er ook voor dat je mooiere selfies kan maken: pas de belichting zo aan dat het lijkt alsof je in een studio zit en/of maak de achtergrond wazig voor extra sfeer. Het analyseert ook de spieren in je gezicht zodat je ermee een emoji jouw gelaatsuitdrukking kan geven of animeren. Een nieuwe hype ‘Animoji’ is born.

Revolutionaire camera's
Ook voor de camera’s aan de achterkant kan je voortaan professionele belichtingseffecten toepassen, dankzij de gezichtsherkenning en dieptemeting. De optische beeldstabilisator in combinatie met lenzen die sneller reageren zorgen ervoor dat je betere foto’s en video’s kan maken, ook bij weinig licht. En de optische zoom is opnieuw van de partij, met tot 10x digitale zoom voor foto’s en tot 6x digitale zoom voor video’s. iPhone X is ook optimaal voorzien voor Augmented Reality.

A11 Bionic-Chip
Deze chip is de slimste en krachtigste ooit in een smartphone geplaatst, met een neural engine die tot 600 miljard taken per seconde kan uitvoeren.

Draadloos opladen en batterij
Een oplaadkabel is niet langer nodig! Apple introduceert de AirPower-mat: een matje waar je je iPhone maar dient op te leggen en hij begint te laden. Je kan ook laden in luchthavens en hotels overal ter wereld omdat iPhone X de Qi-norm voor draadloos opladen ondersteunt. Daarnaast gaat de batterij voortaan tot 2u langer mee.

Pre-orders in België vanaf 27 oktober, verkrijgbaar vanaf 3 november.


iPhone 8 en 8 Plus

iPhone 8 en 8 Plus

iPhone 8 is volledig gemaakt uit glas en aluminium en zal verkrijgbaar zijn in nieuwe spacegrijze, zilveren en gouden uitvoeringen. Hij is - net als iPhone 7 en 7 Plus - water- en stofbestendig en heeft stereo speakers die tot 25% luider zijn en een dieper basgeluid produceren zodat je nog meer kan genieten van films, series en games!

Het Retina HD-display met - net zoals iPad Pro - True Tone dat de kleuren aanpast naar gelang het omgevingslicht. Een wit blad ziet er bij warm avondlicht ook warmer uit, en dat effect bootst iPhone 8 nu ook na.

Met zo’n mooi display moeten je foto’s ook minstens even mooi zijn natuurlijk. iPhone 8 heeft een 12MP camera met optische stabilisatie, maar met een grotere en snellere sensor, een nieuwe kleurenfilter en verbeterde pixeltechnologie. Je zal binnenkort ook kunnen kiezen voor verschillende fotostudio-effecten waardoor je portretten mooier dan ooit worden. iPhone 8 Plus heeft opnieuw een dubbele 12 MP camera met dezelfde verbeteringen.

De A11 Bionic-chip beschikt over vier efficiency-cores die tot 70% sneller zijn dan z’n voorganger en twee prestatie-cores die tot 25% sneller zijn. De grafische chip (GPU) is ook nog eens 30 sneller. Daarnaast is er nog een prestatiecontroller die ervoor zorgt dat de batterij nog altijd even lang meegaat als die van een iPhone 7.

Met iPhone 8 ben je ook helemaal voorzien op de draadloze toekomst want binnenkort heb je zelfs geen oplaadkabel meer nodig! Jawel draadloos laden. Eindelijk!

Je kan nu alvast bestellen op deze pagina! De eerste stuks zullen 22 september geleverd worden.
Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3

Apple Watch is nu de nummer 1 smartwatch op aarde. Heel wat mensen zullen dus kunnen meegenieten van het nieuwe watchOS - de software die op elke Apple Watch draait. Het is een stevige update: een Activiteit-app met slimme coaching, een verbeterde Hartslag-app die je nog meer gegevens laat zien, en nog veel meer.

Daarnaast werd ook Apple Watch Series 3 voorgesteld. Deze nieuwe versie heeft naast een GPS ook een hoogtemeter zodat elke hoogtemeter waar je energie in steekt wel degelijk zal meetellen.

Er werd ook een versie met mobiele dataconnectie (4G) voorgesteld. Als je een Apple Watch ziet met rode bol op de Digital Crown weet je dat je er zo een voor je hebt. Spijtig genoeg zal dit model (voorlopig?) niet beschikbaar zijn in België...

Je kan nu alvast bestellen op deze pagina! De eerste stuks zullen 22 september geleverd worden.Apple TV 4K

Apple TV 4K

Ook Apple TV kreeg een update. Voortaan kan je genieten van films en series in 4K HDR beeldkwaliteit op je 4K televisie. Apple TV 4K zal beschikbaar zijn in een 32 GB (€ 199) en 64 GB (€ 219) versie.

Je kan nu alvast bestellen op deze pagina! De eerste stuks zullen 22 september geleverd worden.


Blijf op de hoogte en schrijf je snel in op de Switch nieuwsbrief helemaal onderaan deze pagina!

Vicky
12 september 2017
Door Vicky