Terug naar overzicht

Iedereen kan nu programmeren!

Kurt
27 oktober 2016
Door Kurt

Er is een nieuwe taal: programmeercode. Ook al bestaat code al een hele tijd, het is pas nu dat programmeren een essentiële vaardigheid aan het worden is. Als je leert programmeren, leer je problemen oplossen en op een creatieve manier samenwerken. Bovendien leer je apps bouwen waarmee je ideeën tot leven komen. Programmeertalen moeten in de lijst komen naast de klassieke talen zoals Engels, Frans en Nederlands, zodat iedereen de kans kan krijgen om iets te maken dat de wereld kan veranderen.

Iedereen kan nu programmeren!

Wat is code eigenlijk?

Code is overal en speelt een grote rol in je dagelijks leven. Bij de communicatie tussen je afstandsbediening en je Apple TV. Bij het online bestellen van een pizza. En bij het versturen van berichtjes, het delen van foto’s, of als je wilt faceswappen met je beste vriend.

Een nieuwe taal voor iedereen

Jong en oud kunnen zich vanaf nu uitleven met Swift Playgrounds, een nieuwe, interactieve iPad-app. Leren programmeren was nog nooit zo makkelijk. Met echte programmeercode los je puzzels op en bestuur je het figuurtje Byte met een simpele tik.

Bij Swift staat het gebruiksgemak centraal. Al tijdens het programmeren kun je zien wat je aan het maken bent. Je typt links je code en ziet rechts direct het resultaat. De programmeertaal bevat heel gewone woorden en zinnetjes, zoals ‘print’, ‘add’ en ‘remove’.

Programmeren op school of thuis

Switch en ICT Atelier geven je al vast een paar ideeën voor activiteiten op hun iCamps tijdens de schoolvakanties. Zet de eerste stappen om je eigen app te bouwen, creëer een game, bestuur een robot – het is slechts een greep uit het aanbod. Voor de leerkrachten onder jullie zijn er presentaties, tips en manieren om de voortgang van je leerlingen makkelijk bij te houden.

Bekijk deze info hier:

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Kurt
27 oktober 2016
Door Kurt