Terug naar overzicht

iPhone-batterij te snel leeg? Drie mogelijkheden.

Dries
24 februari 2017
Door Dries

Hoor je jezelf te vaak “Lap. Batterij leeg.” zeggen? Je hebt 3 mogelijkheden om meer uit je iPhone-batterij te halen.

iPhone-batterij te snel leeg? Drie mogelijkheden.

1. Instellingen aanpassen

Een iPhone is een geweldig veelzijdig apparaat, maar je gebruikt niet alle apps en functionaliteiten even vaak. Tijd om in de instellingen van je toestel te duiken en de grootverbruikers uit te schakelen waar mogelijk!

Pas de helderheid van je beeldscherm aan. Het beeldscherm belast je iPhone-batterij veruit het meest. Deze kleine aanpassing doet je iPhone al een heel stuk langer meegaan. Daarnaast bespaar je ook heel wat energie door ervoor te zorgen dat je beeldscherm nooit aangaat wanneer het niet nodig is.

iPhone-batterij te snel leeg? Drie mogelijkheden.

Beperk berichtgeving. Hoe minder het beeldscherm van je iPhone oplicht, hoe minder geluiden die moet afspelen etc. en des te minder je iPhone zal verbruiken. Stel jezelf de vraag: Heb je echt van alles een melding nodig? Bijkomend voordeel: het geeft je mogelijk ook nog wat rust

Surf via Wi-fi. Wi-fi is een stuk zuiniger dan verbinden met een mobiel netwerk.

Locatie en achtergrondlocatie. Apps maken meer en meer gebruik van je locatie om je gepaste informatie te kunnen tonen. Daarvoor zet je iPhone allerlei technologieën aan het werk zoals bijvoorbeeld GPS. Dat vraagt heel wat extra energie, dus uitschakelen waar mogelijk helpt!

Achtergrondactiviteit uitschakelen. Heel wat apps zoeken op de achtergrond naar de meest recente informatie. Zo hoeft dat bij het openen van de app niet meer te gebeuren. Handig? Ja. Maar niet voor elke app.

Energiebesparingsmodus: de noodknop. Sommige instellingen moeten ongetwijfeld steeds aan, je gebruikt ze gewoon te vaak. Is je dag toch eens wat langer dan gewoonlijk? Dan is er nog de energiebesparingsmodus. Die schroeft de prestaties van je iPhone wat terug zodat je met je laatste percenten nog heel wat langer verder kan. iOS stelt steeds spontaan voor de energiebesparingsmodus in te schakelen van zodra je 20% bereikt en nogmaals als je 10% bereikt. Toestel terug voldoende geladen? iOS schakelt spontaan terug naar de normale modus. Waar vind je die? Instellingen>Batterij>Energiebesparingsmodus.

2. Een extra batterij

Als het fine-tunen van je instellingen het niet voor je doet is het duidelijk: je bent een power-user. Je gebruikt je iPhone intensiever dan gemiddeld. Groter is dan de volgende stap:

Een beschermhoes met geïntegreerde batterij. Heel gebruiksvriendelijk, want je hebt je extra batterij altijd bij je en hij laadt tezamen met je iPhone op. Een klein nadeel: je iPhone wordt meteen een stuk minder elegant met zo’n batterijhoes eromheen.

Een power bank. Eenvoudigweg een losse batterij om je iPhone op aan te sluiten wanneer nodig. Verkrijgbaar in verschillende formaten en capaciteiten. Met sommige modellen kan je een iPhone tot wel 9 keer opnieuw laden! Perfect om onderweg alle vrienden en familie van stroom te voorzien.

3. Een toestel kiezen met een hogere capaciteit

Ben je net toegekomen aan een nieuwe iPhone? Sommige toestellen trekken het langer dan andere. Zo is de batterijcapaciteit van de “Plus”-toestellen (vb. iPhone 7 Plus) een stuk groter. Zo groot zelfs dat ze het meerverbruik van het grotere display overcompenseren en dat resulteert in – je raadt het nooit – een iPhone die minder snel opgeladen moet worden. Andersom is de iPhone SE dan weer een zuiniger toestel waardoor de batterij minder snel ontlaadt.

Je kan eindeloos blijven spelen met je instellingen om je iPhone nog net dat ietsje langer te laten meegaan. Welke aanpassingen maken volgens jou het verschil? Laat het ons hieronder weten!

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
24 februari 2017
Door Dries