Terug naar overzicht

Een nieuwe iPad Pro én MacBook Air?!

Linde
19 maart 2020
Door Linde

iPad Pro 2020

Apple heeft gisteren een gloednieuw model van de iPad Pro, met bijpassend Magic Keyboard, en een geüpgradede versie van de Macbook Air en de Mac Mini voorgesteld. Zoals eerder gemeld was het Apple Event in maart al langer uitgesteld, maar dat hield de techgigant niet tegen om toch enkele nieuwe toestellen de wereld in te sturen! 

De grootste veranderingen en vernieuwingen? Die lees je hieronder!

iPad Pro 

De gloednieuwe iPad Pro wordt, volgens Apple, de nieuwe standaard van computers. Hierop aansluitend komt dit nieuwe model met een baanbrekende LiDAR-scanner en trackpad- en muisondersteuning. Vooral op dat laatste zaten gebruikers al enige tijd te wachten en Apple stelt niet teleur! 

Your next computer is not a computer

Het ontwerp heeft geen grote veranderingen ondergaan. De dunne schermranden en geïntegreerde sensoren voor gezichtsherkenning blijven. 

De trackpad- en muisondersteuning is ontwikkeld exclusief voor iPad Pro en garandeert een unieke ervaring voor de gebruikers, niet te vergelijken met de cursor van een laptop. Apple legt het uit als volgt: “Als de gebruiker een vinger over het trackpad beweegt, verandert de cursor vloeiend mee met de inhoud waarnaar hij wijst en neemt hij de vorm van elementen van de interface aan.” 

De nieuwe A12Z Bionic-chip maakt de tablet dan weer sneller en krachtiger dan de meeste laptops die op Windows draaien. Apple maakte duidelijk geen grap toen het de magische woorden uitsprak: ‘Your next computer is not a computer.’ Het is deze geweldige nieuwe iPad Pro geworden! 

Magic Keyboard

Samen met de iPad Pro, heeft Apple ook een bijhorend Magic Keyboard uitgebracht. Een wat? Het Magic Keyboard is een soort hoesje met een ingebouwd toetsenbord waar de iPad als het ware in zweeft door middel van magneten. Hierdoor kan je gemakkelijk jouw ideale kijkhoek instellen. Bovendien komt dit keyboard met verlichting achter de toetsen, waardoor je de letters ook goed zichtbaar zijn in het donker. 

Say cheese

De iPad Pro heeft ook een extra cameralens gekregen, een ultra-wide-cameralens die, net als bij de iPhone 11 (Pro), geschikt is om groothoekfoto’s te maken. Daarnaast zijn de ingebouwde microfoons van studiokwaliteit, waardoor het apparaat perfect is voor professionele videomakers.

De LiDAR-scanner, of dieptesensor, zorgt er op zijn beurt voor dat de camera precies weet hoe ver bepaalde objecten zijn. Dit moet vooral van toepassing zijn in professionele foto- en video-applicaties, die hierdoor de juiste instellingen beter kunnen afstemmen.

MacBook Air 

iPad Pro 2020

Apple lanceerde ook een nieuwe versie van de alom bekende MacBook Air, in goud, zilver en het populaire spacegrijs. Aan het scherm is niets veranderd. Dit blijft 13,3 inch en 2560 x 1600 pixels. Intern is de notebook wel vernieuwd. De MacBook Air krijgt voor het eerst quad-core processors. Hierdoor voer je je dagdagelijkse taken sneller dan ooit tevoren uit. Apple spreekt zelfs over een verdubbeling in prestaties! Ook de speakers zijn verbeterd en de drievoudige microfoon moet zorgen voor een betere audio ervaring. 

Daarnaast komt dit model met een nieuw toetsenbord en dubbel zoveel opslag. Zo begint dit nieuw model met een opslagruimte van maar liefst 256GB waardoor je oneindig veel foto’s, bestanden en films kan downloaden.

Mac Mini

Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de Mac Mini een desktop computer in mini formaat. Ook deze onderging een kleine upgrade, want de standaardconfiguraties krijgen dubbel zoveel opslagcapaciteit. 
 

Kan jij, net als wij, ook niet wachten om één van deze gloednieuwe models in huis te halen?! 

Linde
19 maart 2020
Door Linde