Terug naar overzicht

Switch kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vicky
8 april 2016
Door Vicky

Niet minder dan een half uur spendeerde Apple bij de laatste keynote aan het uit de doeken doen van een plan voor meer duurzaamheid, een beter milieu en aandacht voor het welzijn van medewerkers. En ja, ook Switch heeft begrepen dat een succesvol en innovatief bedrijf om veel meer draait dan cijfers, omzet en winstmarges.

Switch kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Als bedrijven de groene kaart trekken, gebeurt dat veelal onder de noemer ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO). Een gegeven waar de laatste jaren steeds meer om te doen is. Wat houdt het exact in?

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een proces waarbij ondernemingen niet enkel economische maar ook milieu- en sociale overwegingen in hun bedrijfsvoering integreren. Maatschappelijk verantwoorde bedrijven streven naar duurzame ontwikkeling die gestoeld is op drie pijlers: economie, milieu en maatschappij.”

— MVO Vlaanderen

Maar hoe ga je daar als organisatie of bedrijf concreet mee om? Hoe zet je die mooie woorden om in de praktijk op een manier waarbij medewerkers de kans krijgen er zelf deel van uit te maken én er op termijn beter bij te varen?

Summit met klanten en leveranciers

Switch riep daarvoor vorig jaar de hulp in van Werk met Zin en organiseerde op 27 oktober 2015 een MVO-Summit: een dag waarop collega’s, klanten en leveranciers samen aan tafel gingen zitten om vrijuit van gedachten te wisselen over MVO.

Ja, ook klanten en leveranciers kregen een zitje aan diezelfde tafel: ze vormen gewoonweg een cruciale schakel binnen het Switch-verhaal.

5 projecten om mee aan de slag te gaan

Uit die dag kwamen 5 verschillende projecten naar voor waar collega’s van verschillende afdelingen en winkels sindsdien samen vorm aan geven. Een overzicht:

  • Switch Factor: talent (h)erkennen en aanmoedigen
  • Switch-off: het energieverbruik verlagen, het bewustzijn verhogen
  • Switch Vélo: zo veel mogelijk collega’s op de fiets krijgen
  • Switch Fit: werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam
  • Powered by Switch: (talent van) Switch ter beschikking stellen van anderen/organisaties

Meer weten over onze projecten?
Lees alles over onze acties en plannen →

Ook MVO-Vlaanderen heeft ons verhaal opgepikt en is gestart met een Switch MVO-dagboek.

En zo werken wij nu samen aan een duurzame Switch.
Echt. En concreet. Upgrade life!

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
8 april 2016
Door Vicky