Terug naar overzicht

Waarom Mobile Device Management een must is voor élk bedrijf

40
22 juni 2018
Door 40

Apple Device Management

Mobile Device Management (MDM) biedt een antwoord op 2 aspecten die vandaag voor elk bedrijf cruciaal zijn: veiligheid en flexibiliteit.

Het aantal werknemers dat met mobiele toestellen werkt stijgt enorm. De werkplek wordt meer en meer flexibel. Deze positieve evolutie zorgt ervoor dat bedrijven (groot én klein) anders moeten kijken naar de manier waarop toestellen beveiligd en beheerd worden. MDM garandeert configuratie en optimale security, zonder dat IT fysieke toegang nodig heeft tot het toestel.  

Hoe juist? We geven je de 6 grote pijlers van Mobile Device Management mee:

1. Deployment: elk toestel zonder omweg bij de eindgebruiker

Om de toestellen van je medewerkers te kunnen beheren, moeten ze ingeschreven worden bij een MDM-oplossing. Simpelweg omdat het onmogelijk is om commando’s te versturen naar toestellen die niet ingeschreven zijn. Bij apparaten die eigendom zijn van het bedrijf kan dit, dankzij Apple Business Manager volledig zero-touch. Wanneer medewerkers zelf eigenaar zijn van hun Mac of iPhone, wordt in de meeste gevallen gekozen voor user-initiated enrollment. Ze kunnen dan zelf, via enkele zeer eenvoudige handelingen, hun toestel verbinden met de MDM-server van het bedrijf.

2. Configuration Management: de juiste settings op het juiste apparaat

Dankzij profielen, policies en scripts kan je elk Apple-toestel configureren op de manier die het beste bij jouw bedrijf past. Geef de nodige wifi-wachtwoorden mee, stel een vpn-connectie in, installeer alternatieve webbrowsers, bepaal restricties of geef het toestel een bepaalde naam mee… De mogelijkheden zijn eindeloos!

3. App Management: de juiste software voor elk toestel

Dankzij de combinatie van MDM en Apple Business Manager was het nooit zo gemakkelijk om apps uit te rollen naar je toestellen. Alle licenties blijven eigendom van je bedrijf: je kan apps pushen naar toestellen, maar dus ook terug intrekken en aan een ander toestel toewijzen. Alles vanop afstand - uiteraard.

4. Inventaris: alle kritische informatie op een rijtje

Hoeveel toestellen zijn er exact in gebruik? Hebben ze allemaal de nodige veiligheidsinstellingen doorgekregen? Hoeveel apps zijn er uitgedeeld? Welke versie van het besturingssysteem draait op je toestellen? Dankzij een MDM-systeem heb je altijd in slechts enkele kliks een antwoord op deze cruciale vragen.

5. Security: elk toestel beantwoordt aan de veiligheidsstandaarden

Meer dan ooit is veiligheid en privacy een topprioriteit binnen elk bedrijf. Apple heeft vele security features ingebouwd in het besturingssysteem van al hun toestellen. Gecombineerd met een goede MDM-oplossing zorg je ervoor dat niet alleen je toestellen, maar ook je apps en netwerk volledig beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden binnen jouw bedrijf. Toestel gestolen of verloren? Dankzij MDM kan je het lokaliseren, blokkeren of zelfs volledig wissen.

6. Self-service: emancipeer je eindgebruikers

Bied je gebruikers een catalogus aan waarbinnen ze in een simpele klik printers of software kunnen installeren, content kunnen raadplegen of updates kunnen zoeken. Zonder dat ze hiervoor een supportaanvraag hoeven te doen bij jouw IT-afdeling.

Switch helpt je op weg

Uit alle MDM-oplossingen die er op de markt zijn, selecteerden wij de meest krachtige: Jamf .
Wij zijn ervan overtuigd dat Apple-apparaatbeheer dankzij Jamf geen tijdrovende job hoeft zijn.

 Bekijk in deze video hoe onze klant Collibra hun Macs gemakkelijk centraal beheert.

 Meer informatie over MDM vind je op onze Business website.  Ontvang je graag meer van deze weetjes?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

40
22 juni 2018
Door 40