Terug naar overzicht

De groenste Macs ooit

Dries
30 oktober 2018
Door Dries

MacBook Air

De nieuwe MacBook Air

Het meest geliefde toestel van Apple heeft na heel wat jaren trouwe dienst een enorme update gekregen! Ook bij Switch is de MacBook Air het lieverdje uit de familie. Een samenvatting van de nieuwigheden!

De teacher's pet krijgt een fikse make-over

Wat maakt de nieuwe MacBook Air zo speciaal? Om te beginnen: een Retina Display. Meer dan 4 keer zoveel pixels op een display van 13.3 inch groot. De schermgrootte bleef hetzelfde - zalig - maar toch werd het toestel compacter in afmetingen en volume: heerlijk! 

Eén en al power in een compact ontwerp

MacBook Air werd ooit gelanceerd als de meeste compacte notebook ooit, maar ook al is dit nieuwe model niet de tengerste in absolute cijfers, hij heeft wel de meeste power voor zijn strakke lijn. Geen enkele notebook heeft deze combinatie van power en draagbaarheid. Power, jawel. Krachtig in verbindingen door de laatste draadloze technologieën en twee Thunderbolt 3 poorten en een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting. Krachtig in verwerking met de nieuwste dualcore i5 processoren en tot 16GB werkgeheugen.

Meer volume en meer grafisch vermogen

Je muziek krijgt tot 2x meer bas en drie microfoons nemen je stem glashelder op tijdens Facetime-gesprekken. Als je creaties af en toe nét iets meer grafisch vermogen nodig hebben kan je een externe grafische kaart (eGPU) aansluiten via Thunderbolt 3.  

Privacy en milieu

Al je creaties kan je nu mooi op een supersnel SSD-geheugen opslaan dat - dankzij de T2 Security chip - alles mooi versleuteld opslaat. Privacy is niet voor niets één van de drie waarden van Apple, net als milieu. Deze MacBook Air wordt gemaakt uit 100% gerecycleerd aluminium en 30% gerecycleerd kunststof. Daarmee is het de groenste Mac die Apple ooit maakte! Dit is de richting waar Apple resoluut voor kiest: alles produceren uit 100% gerecycleerde materialen.

Beschikbaarheid

De nieuwe MacBook Air is beschikbaar in 3 kleuren vanaf 7 november 2018!

Uitvoeringen

De nieuwe MacBook Air zal beschikbaar zijn in de uitvoeringen zilver, spacegrijs en goud.


De nieuwe Mac mini.

Ja! Een nieuwe Mac mini! Zòveel professionals wachten al jaren op deze update.

Mac mini met maxi power.

Eén van de meest gevraagde features is meer power, en meer power krijgen we: het basismodel bevat al een 4-core Intel processor van de laatste generatie en je kan nog een stapje verder gaan met een upgrade naar een 6-core processor. Daardoor alleen al is Mac mini 5x sneller geworden.

Maar daar houdt het niet bij op: met het waanzinnig snelle SSD geheugen laden je bestanden en apps bliksemsnel in het (nu ook snellere) werkgeheugen. In alle 64GB werkgeheugen, als je daarvoor kiest. :) Al je gegevens worden door de T2 Security chip superveilig opgeslagen. Spraken we al over de uitbreidingsmogelijkheden? Nee? Eén HDMI-poort, vier Thunderbolt 3 poorten, 2 USB-A poorten, een headphone jack en een Gigabit Ethernet poort. Dat klinkt als een écht compact pro-toestel, waar ook een écht pro kleur bij past: spacegray!

Gerecycleerd aluminium

Apple laat opnieuw zien dat ze het milieu waarderen met opnieuw een toestel dat voor 100% uit gerecycleerd aluminium word vervaardigd en waarbij een hele reeks giftige stoffen uit het productieproces zijn geëlimineerd.

Beschikbaarheid

Vanaf 7 november kan je zo’n heerlijk strakke spacegrey Mac mini op je bureau laten pronken!

Ben je graag als eerste op de hoogte van het laatste officiële Apple-nieuws?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Dries
30 oktober 2018
Door Dries