Terug naar overzicht

Aftellen en … lachen! Ontdek de timerfunctie van je Camera-app

Vicky
2 april 2019
Door Vicky

timerfunctie Camera-app

Eindelijk zelf mee op de foto dankzij de timer

Ben je geen fan van selfies en wil je toch mee op de foto staan (gelijk heb je), dan neem je gewoon je toevlucht tot de zelfontspanner. Open de Camera-app en tik op de cirkel met het klokje. Daar kun je het aantal seconden kiezen. Kies de gewenste afteltijd, stel je camera strategisch op, duw op de sluiterknop en ren naar je plek. Niet vergeten te lachen!

Ontdek iPhone en iPad

De Camera-app is een standaard app voor alle iPhone- en iPad-modellen.

Ontdek iPhoneOntdek iPad

Je Apple Watch als afstandsbediening

Foto’s vanop afstand maken wordt helemáál een eitje met je Apple Watch. Je Watch moet zich binnen het Bluetooth-bereik van je iPhone bevinden voor dit trucje, maar dat bereik bedraagt maar liefst tien meter.

  • Open de Camera-afstandsbediening-app op je Apple Watch (je herkent ‘m aan het icoontje dat de linkerbovenhoek van een fototoestel afbeeldt).

  • Zet je iPhone goed en gebruik je Apple Watch als zoeker (je kunt op je Apple Watch het beeld van je iPhone-camera zien).

  • Staat iedereen op zijn plaats? Om de foto te maken, tik je op de sluiterknop op je Apple Watch.

  • Je kunt ook foto’s nemen met vertraging door de Camera-afstandsbediening-app op je Apple Watch te openen en op de zelfontspannerknop rechts onderaan te tikken. Maak je geen zorgen, je weet wanneer de foto wordt gemaakt dankzij aftelsignalen, een trilsignaal van je Apple Watch en flitssignalen van je iPhone!

SOS beweging

De timer is ook handig in situaties met weinig natuurlijk licht. Soms zorgt de zachtste tik op je display al voor genoeg beweging om een wazige foto te hebben. Als je de foto met een timer van drie seconden neemt, heb je nog even de tijd om je iPhone zo stil mogelijk te houden om een bewogen beeld te vermijden.

Hulpmiddelen voor je iPhone

Afsluiten doen we met een handig hulpmiddeltje voor foto’s die je met een timer maakt, namelijk: een statief. Je kunt je iPhone natuurlijk rechtzetten tegen een rots of een stapel boeken zodat hij blijft staan, maar dat is nét iets minder praktisch …

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
2 april 2019
Door Vicky