Terug naar overzicht

Op verkenning in de iPhone Camera-app!

Vicky
1 april 2019
Door Vicky

camera-app

De Camera-app meteen openen

Om toffe foto’s te kunnen nemen is timing vaak cruciaal. Je wil geen grappig of uniek moment missen gewoon omdat je nog aan het uitzoeken was hoe die Camera-app nu weer werkte. Er zijn drie manieren om de app te openen:

  • tik op het icoontje van de Camera-app op je beginscherm
  • open het bedieningspaneel en tik op het icoontje van het fototoestel
  • veeg naar links op het toegangsscherm of druk op de cameraknop

Helemaal klaar? Toch niet! Veeg je lens schoon voordat je begint te fotograferen – tenzij je graag wazige foto’s hebt natuurlijk …

Scherpstellen: een fluitje van een cent

Om een mooi moment vast te leggen, volstaat het om op de sluiterknop te drukken: je iPhone stelt automatisch scherp en past de belichting vanzelf aan. Wil je scherpstellen op een specifiek deel van het beeld? Tik dan op het scherm op de plek die je wil aanpassen. Om de scherpstelling voor die plek vast te houden, hou je je vinger op het scherm tot je ‘AE/AF-vergrendeling’ ziet verschijnen.

De functies van de Camera-app

Veeg naar links of rechts op je scherm om extra mogelijkheden te ontdekken, zoals:

  • timelapse’ of ‘tijdsverloop’: zet je iPhone klaar om de foto te nemen (zorg dat hij perfect stabiel staat, anders is het resultaat niet mooi), druk op de sluiterknop en stop na enkele momenten de opname. Je iPhone maakt nu zelf een timelapse-video van de beelden! De snelheid kun je niet handmatig instellen: elk resultaat duurt 20 tot 40 seconden, dus hoe meer beelden je schiet, hoe meer de video versnelt. Tip: overdrijf niet met tijdsverloopvideo’s, want ze nemen behoorlijk wat opslagcapaciteit in.

  • vierkant’: veel socialemedia-apps publiceren je foto’s in een vierkant formaat. Dankzij de ‘vierkant’-instelling heeft je foto meteen het ideale formaat en kun je hem snel delen op Instagram!

  • en nog veel meer …

Gebeten door fotografie? Hou onze blog in de gaten voor extra tips, onder meer over belichting en de timerfunctie!

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
1 april 2019
Door Vicky