Terug naar overzicht

Terug naar school: maak alvast opslagruimte vrij op je iPad of iPhone

Britt
28 augustus 2018
Door Britt

Grote kuis in je apps

Apps waarvan de mobiele site even goed is – denk aan je favoriete nieuwssite of zelfs Facebook – kun je gerust van je telefoon zwieren. Maak van je hart een steen en doe het meteen! Verwijder ook apps die je al maanden niet meer hebt gebruik. Vanaf iOS 11 kun je apps die je een bepaalde tijd niet meer hebt opengeklikt automatisch laten verwijderen. Al wat je daarvoor hoeft te doen, is de instelling “Ruim apps op” aanzetten. Klinkt dat allemaal iets te drastisch? Vaak volstaat het al om de cache van de app leeg te maken.

Met de grove borstel door je chatberichten

Ben jij een sociaal beestje dat vaak sms’t of chat en veel foto’s of video’s ontvangt? Dan loont het wellicht de moeite om eens te checken hoeveel opslagruimte je berichten innemen. Blader door je iMessages en sms-berichten en gooi de zware bestanden weg, of schakel de optie in om ze automatisch te verwijderen. Vergeet ook WhatsApp niet!

Tip: bij de meest recente update worden alle oudere berichten enkel in iCloud opgeslagen, zodat ze geen kostbare opslagruimte meer in beslag nemen op je toestel.

Foto’s: een belangrijke plek in je geheugen

Je favoriete foto’s – en de leuke momenten die ze vastlegden – staan wellicht in jouw geheugen gegrift, maar ze nemen ook veel geheugen in op je iPhone of iPad. Als je de iCloud fotobibliotheek inschakelt, creëer je automatisch een back-up op iCloud. En omdat alle originelen naar iCloud verhuizen, ontstaat er meteen meer vrije ruimte op je iPhone of iPad.

En een externe dienst als Google Foto’s? Die biedt een gratis alternatief om ruimte vrij te maken op je iPhone of iPad – tenminste, als je het niet erg vindt om aan kwaliteit in te boeten. Wil je alle originelen ook opslaan in de cloud, dan moet je daarvoor wel weer betalen. En in tegenstelling tot de iCloud, moet je hiervoor een extra app installeren. Tot slot kun je met een Apple Music-abonnement ook je muziek gerust op iCloud bewaren om opslagruimte te sparen.  

Ontvang je graag meer tips om meer uit je iPhone en co te halen?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Britt
28 augustus 2018
Door Britt