Terug naar overzicht

Pre Check: de app die borstkanker voor is

Linde
14 oktober 2019
Door Linde

Pre Check App

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de borstkankermaand, een maand waarin wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Dagelijks krijgen maar liefst 29 vrouwen de diagnose. Borstkanker is het meest behandelbaar wanneer het vroeg wordt gevonden, het is dus van vitaal belang om de tekenen en symptomen van borstkanker te kennen, aangezien vroegtijdige opsporing de beste overlevingskans is. Preventie en vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen, is dan ook essentieel. 

Pre Check

Jouw iPhone kan hier een belangrijke rol in spelen, meerbepaald dankzij de app Pre Check. Deze Interactieve app, ontwikkeld door Breast Cancer Foundation NZ en Colenso BBDO, helpt vrouwen om symptomen van borstkanker sneller te detecteren en maakt hen vertrouwd met de tekenen ervan. 

Deze multi-sensorische app, gratis beschikbaar voor iOS, maakt gebruik van intuïtieve haptische technologie om vrouwen te begeleiden bij een zelfonderzoek. De mobiele interface maakt daarvoor gebruik van aanraking, zicht, audio en 3D motie om vrouwen te helpen een beter inzicht te krijgen in de negen belangrijkste symptomen van borstkanker. 

Pre check Symptoms

De educatieve tool stelt gebruikers in staat om rond een 3D gevormde borst te scrollen op zoek naar iets dat abnormaal aanvoelt of er vreemd uitziet, net zoals vrouwen zouden doen wanneer ze hun eigen borsten onderzoeken.

De app bevat ook een simpel te volgen, visuele zelfcontrolegids en de mogelijkheid om maandelijkse herinneringen in te stellen, zodat controleren een routine wordt.

Pre check self check


"Door te weten hoe borstkanker eruit kan zien en aanvoelt, helpen we vrouwen te herkennen wat normaal en abnormaal is als het om hun eigen borsten gaat,”
 aldus Colenso BBDO senior copywriter Ellen Fromm.

Merk je, al dan niet dankzij de Pre Check app, iets op dat je zorgen baart, een mogelijks symptoom van borstkanker? Twijfel niet en ga langs bij je huisdokter. 

Linde
14 oktober 2019
Door Linde