Terug naar overzicht

Say cheese, Snoopy! Dieren fotograferen met je iPhone

Vicky
26 april 2019
Door Vicky

fotofilters iPhone

De persoonlijkheid van je pluisbol

Zodra je huisdier een grappige of snoezige pose aanneemt, ben je er als de kippen bij om met iPhone een foto te nemen. Zulke snelle kiekjes zijn natuurlijk goud waard, maar wanneer je een fotoshoot plant, kun je iets langer nadenken. Welk karakter heeft je pluisbol? Als je huisdier een luie, zalig relaxte kat of hond is, fotografeer je hem of haar tijdens het zonnebaden of het soezen in de mand. Heeft je viervoeter net een heel actief karakter, dan is het gepaster om je iPhone boven te halen in het park of in de tuin terwijl hij of zij uitgelaten rondcrosst. Is je model wel héél enthousiast, dan kun je de burstmodus gebruiken. Daarmee maak je met één druk op je iPhone een hele reeks foto’s kort na elkaar en is de kans groter dat je niet alleen staarten of snuiten in beeld hebt.

Ontdek iPhone en iPad

De Camera-app is een standaard app voor alle iPhone- en iPad-modellen.

Ontdek iPhoneOntdek iPad

Niet te ver weg!

Huisdieren heb je in alle vormen en maten, maar meestal zijn ze een stuk kleiner dan mensen. Ze lopen daarom ‘verloren’ in foto’s, tenzij je ze van dichtbij fotografeert. Hou je viervoeter even zoet met een snoepje terwijl je met je iPhone voor zijn neus gaat hangen, of doe hem net bewegen met een speeltje. Als je op een afstandje wil blijven, kun je inzoomen. Fotografeer tot slot op hun niveau en niet van bovenuit: zak op je knieën voor een intiemer en leuker resultaat.

Dieren fotograferen in portretmodus?

Een heus portret van je huisdier schieten? Recente iPhones zijn uitgerust met een portretmodus, maar dat betekent niet dat je die automatisch kunt gebruiken! Deze modus werkt bij de iPhone XR bijvoorbeeld enkel als je mensen portretteert. Gelukkig kun je het effect nabootsen met behulp van externe apps zoals Halide.

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
26 april 2019
Door Vicky