Terug naar overzicht

Spijbelen om een dag als Switch-adviseur te werken?

Inez
4 november 2016
Door Inez

De Zuiddag?

Zoals jullie misschien weten was het 20/10/2016 de Zuiddag, een initiatief door jongeren voor jongeren. Middelbare school studenten over heel Vlaanderen en Brussel krijgen dan de kans om een dag in de kleren van beroepskrachten te kruipen en hun loon naar een goed doel te storten.

Spijbelen om een dag als Switch-adviseur te werken? <h">De Zuiddag crew bij Switch?

Wie kon het prachtige zwarte uniform met subtiele groene lanyard wel bekoren? Noami, Brend, Thomas en Jennifer-Pearl gingen een dagje aan de slag als verkoopadviseurs in de winkels Noord, Waasland, Hasselt en Gent. Spijbelen is dus helemaal niet nodig om een dagje als Switch-adviseur te werken.

Bij Switch konden we onze nieuwsgierigheid niet onder stoelen of banken steken en zijn we studente Noami een paar vragen gaan stellen in de winkel op Noord.

Noami is 17 jaar oud en studeert momenteel economie-wiskunde.

Wat vind je van het initiatief ‘Zuiddag’? Is dit je eerste keer om eraan deel te nemen?

Noami: Ik vind het een zeer leuk project, niet alleen wordt er een doel mee geholpen, zoals de favela’s in Brazilië dit jaar, maar kan je er ook ervaring mee op doen. Dit is de 2de keer dat ik hier aan deelneem, maar elke keer vind ik het toch wel spannend.

Waarom heb je voor Switch gekozen? Kende je Switch al?

Noami: Ik kende de winkel Switch al wel, maar ik wist er eigenlijk niet zoveel over. Ik wist enkel dat ze Apple producten verkopen. Ik koos voor Switch vanwege het feit dat ik kennis wil maken met het bedrijfsleven. Ik studeer nu economie en wil daar later ook graag iets mee doen, dus leek het mij een mooie kans om wat ervaring en kennis op te doen bij Switch.

Hoe vond je het om een dagje als verkoopadviseur te werken?

Noami: Ik vond het echt heel leuk. Ik heb dingen gedaan en gezien, waar ik nog niets van wist. Ik heb ervaren dat het werk als verkoopadviseur best nog veel dingen omvat. Zo stond ik niet enkel in de winkel maar heb ik ook mee een één op één les gevolgd, geleerd hoe de administratie werkt en heb ik de technische kant van Switch ook gezien. Ik heb dus eigenlijk een beetje van alles gedaan en de meeste dingen vond ik erg boeiend.

Wat vond je tof vandaag of niet zo tof?

Noami: Ik vond het leuk dat ik veel verschillende dingen heb kunnen doen. Zo heb ik heel wat bijgeleerd. Minder leuk vond ik het feit dat ik niet veel interactie had met de klanten, maar dat komt omdat ik niet zo veel weet over de producten als de medewerkers. Over het algemeen vond ik het toch een leuke ervaring.

Is Switch verkoopadviseur iets voor jou of kan je het andere mensen aanraden?

Noami: Ik zou het zeker nog eens doen. Ik vind het een heel interessante job. Ik zou dit zeker ook aan anderen aanraden die interactie belangrijk vinden en verder goed zijn in administratieve dingen. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Ook zin om eens bij Switch te werken? Stel je aan ons voor!

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Inez
4 november 2016
Door Inez