Terug naar overzicht

Werk extra geconcentreerd door je meldingen op macOS en iOS te beheren

Vicky
10 augustus 2018
Door Vicky

Als je voor school moet werken is élk excuus goed om te pauzeren of af te dwalen. ‘Even’ naar de keuken lopen voor een stuk fruit, ‘even’ de tuin in wandelen om een frisse neus te halen of ‘even’ kijken wat er aan de hand is op Facebook of Instagram: er loeren een heleboel verleidingen om de hoek, en het hek is helemaal van de dam als je iPhone of Mac om de vijf minuten meldingen geeft. Een nieuw WhatsApp-bericht, een nieuwe mail, een inkomend Facetime-gesprek, … Niet bevorderlijk voor de concentratie en de werklust! We maken komaf met dit probleem en helpen je om je meldingen slim te beheren.

‘Niet storen’ en andere Mac-manieren om je tegen jezelf te beschermen

Op je Mac verschijnen meldingen in de rechterbovenhoek. Wil je ze daar niet meer zien opduiken omdat ze je te veel afleiden, dan kun je via ‘Systeemvoorkeuren’ naar ‘Meldingen’ gaan, en ze pauzeren of stopzetten. Wil je de meldingen van een specifiek programma een halt toeroepen? Selecteer het programma in kwestie aan de linkerkant en kies bij ‘Meldingsstijl’ voor ‘Geen’, of schakel tijdelijk ‘Niet storen’ in. Afhankelijk van je voorkeur blokt die stand alle meldingen af gedurende een bepaalde periode, tot middernacht of tot je ‘Niet storen’ zelf weer uitschakelt. Je ziet of hoort geen meldingen binnenkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je meldingen in een prullenmand belanden! Ze worden voor je verzameld in het berichtencentrum. Je kunt ze daar altijd gaan bekijken als je klaar bent met je schoolwerk of als je pauze neemt.

Notificaties uitschakelen op iPhone of iPad

Ook op iPhone of iPad kun je notificaties uitschakelen om je batterijduur te verlengen en je concentratie te verhogen. Wil je heel gericht meldingen uitzetten – bijvoorbeeld WhatsApp even het zwijgen opleggen – ga dan naar ‘Berichtgeving’ via ‘Instellingen’ en kies die app waarvan je de berichtgeving wil aanpassen. Daar kun je ‘Sta berichtgeving toe’ uitzetten, of bijvoorbeeld voor stille meldingen kiezen. Geef via ‘Meldingsstijl indien ontgrendeld’ aan dat je ‘Geen’ meldingen wil zien. Ook de schakelaars bij ‘Geluiden’ en ‘Op toegangsscherm’ mogen uit om geen zichtbare of hoorbare meldingen meer te krijgen en eindelijk te genieten van welverdiende rust (én concentratie). Wil je tijdelijk alle berichtgeving uitschakelen terwijl je je door een moeilijke taak worstelt? Kies dan voor ‘Niet storen’ bij ‘Instellingen’.

Ontvang je graag meer tips om meer uit je iPhone en co te halen?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Vicky
10 augustus 2018
Door Vicky