Terug naar overzicht

Vakantievibes: fun op het strand met een bluetooth speaker

Kristoph
4 juli 2018
Door Kristoph

bluetooth speaker strand

Heb je vakantie in het vooruitzicht? Good for you! Je kunt natuurlijk holderdebolder in de auto of op het vliegtuig stappen, maar om het maximum uit je trip te halen, is een goeie voorbereiding essentieel. Route uitgestippeld en bezienswaardigheden opgezocht: check. Tickets afgedrukt: check. De inhoud van je koffers min of meer in je hoofd: check. Maar heb je ook gedacht aan een sfeermaker voor tijdens je vakantie? Beeld je het zalige zonnetje maar eens in, het zand tussen je gebruinde benen, het prachtige zeezicht… Dat plaatje is pas compleet met de juiste muziek erbij! Meteen dé reden waarom een bluetooth speaker niet mag ontbreken in je bagage. Ontdek waarop je moet letten bij het kiezen en aansluiten van je speaker.

Een bluetooth speaker zo licht als een voetbal

Als je met je rugzakje naar het strand trekt, wil je niet met twintig kilo op je rug door het mulle zand ploeteren. Het gewicht van je speaker is met andere woorden cruciaal – ook omdat je dan minder hartverscheurende keuzes moet maken om je handbagage onder het maximaal toegelaten gewicht te houden. Bovendien wil je de vibraties tot een minimum beperken (tenzij je je buren graag van hun handdoek doet daveren) én je speaker zonder zorgen in de buurt van water zetten. Als je uit de zee komt, is een druppel op je speaker namelijk sneller gebeurd dan je denkt.

Een toestel dat al die kwaliteiten verenigt, is bijvoorbeeld de Bose SoundLink Micro. Deze speaker weegt slechts 0,29 kilogram; hij trakteert je op 8 uur muziek én is waterdicht dankzij zijn siliconen behuizing. Bovendien kun je er zelfs oproepen mee beantwoorden via speakerphone of Siri de voetbaluitslag voor je laten opzoeken. Of wat dacht je van een JBL Clip 2? Dit coole hebbeding-met-haak is beschikbaar in tal van frisse kleurtjes en laat je ook tot 8 uur lang van muziek genieten, waar je ook bent. Zelfs ín de zee, want hij is waterdicht. Genieten van je lievelingsliedje terwijl je ronddobbert in een zwemband: check.

Je iPhone koppelen met een bluetooth speaker

Voor je je vakantieplaylist begint samen te stellen, moet je enkel nog je iPhone koppelen aan je speaker. Gelukkig is dat niet veel werk:

  • Ga naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Bluetooth’ om bluetooth in te schakelen.
  • Druk de bluetooth-knop van de speaker in (de knop met het bluetooth-icoontje) en zet hem in detecteerbare modus of op ‘discoverable’. Hij moet namelijk zichtbaar zijn voor andere apparaten. Wacht tot hij op je iPhone wordt weergegeven.
  • Tik op de naam van de speaker zodra hij op het scherm verschijnt. Et voilà!

Graag meer Apple-tips in je inbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Kristoph
4 juli 2018
Door Kristoph