Terug naar overzicht

Zo maak je de mooiste selfies met je iPhone

Britt
26 april 2019
Door Britt

selfies iPhone

Hou je iPhone op de juiste manier vast

Heb je jezelf zorgvuldig in positie gezet, maar verknal je je selfie door vervolgens te bewegen (of erger nog: je iPhone te laten vallen) terwijl je probeert om de knop op het scherm aan te raken? Dat kan veel makkelijker. Neem je iPhone zo vast dat de duim van je linkerhand of de wijsvinger van je rechterhand op de volumeknop rusten, en neem je foto met de ‘volume omhoog’-knop. Een nóg stabielere en veiligere manier om selfies te maken – zeker als je een grote groep op de foto probeert te krijgen – is door de timerfunctie te gebruiken. Stel de timer in, en je iPhone maakt zelf een foto, zonder dat jij nog aan de knoppen hoeft te komen.

Ontdek iPhone en iPad

De Camera-app is een standaard app voor alle iPhone- en iPad-modellen.

Ontdek iPhoneOntdek iPad

Dag dubbele kin

Net als bij gewone foto’s is voor de perfecte selfie niet alleen de belichting, maar ook de compositie cruciaal. Dat betekent niet alleen dat je jezelf het best voor een mooie achtergrond installeert, maar ook dat je je foto vanuit de juiste hoek neemt. Hou je iPhone niet te laag (zo’n kikkerperspectief creëert hangende oogleden en een dubbele kin die je in werkelijkheid beslist niet hebt), maar oefen op de volgende houding:

  • Hou je iPhone zo vast dat er een hoek van 90° ontstaat tussen je arm en je bovenlichaam
  • Draai je toestel vervolgens 15°, zodat het parallel loopt met je schouder in plaats van met je arm
  • Til je iPhone tot slot 10° omhoog om voldoende achtergrond te vangen.

Met een hele groep op de foto? Of méér vastleggen van die indrukwekkende achtergrond? Dan neem je gewoon je toevlucht tot een selfiestick.

De mooiste selfies in burstmodus

De burstmodus – waarbij je verschillende beelden kort na elkaar neemt met slechts één druk op de knop – is bijzonder handig om bewegend beeld mee vast te leggen. Ideaal dus als je een selfie neemt voor een bewegende achtergrond. Maar met deze modus neem je natuurlijk ook verschillende selfies in één keer, zodat je verschillende snoeten kunt trekken en achteraf de leukste kunt uitkiezen.

Wil je promoties, tips en tricks ontvangen via mail?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Britt
26 april 2019
Door Britt