Terug naar overzicht

Herroepen & Retourneren

Herroepen webshop bestelling

Als je ontevreden bent, iets te enthousiast geshopt hebt of er is een fout gebeurd met de levering, kan je een aangekocht product herroepen of retourneren op voorwaarde dat het product ongebruikt is en nog in de originele verpakking zit. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

14 dagen bedenktijd

Vergissen is menselijk. Daarom geeft Switch veertien dagen bedenktijd voor producten aangekocht via de webshop. Je kan het product herroepen zonder het betalen van een vergoeding of het geven van een motief (let op: indien je voor een leveringswijze hebt gekozen die afwijkt van de goedkoopste standaard-leveringswijze, dan worden deze bijkomende leveringskosten niet terugbetaald). De volgende producten zijn hierop uitgezonderd:

  • Producten die al gebruikt zijn door de klant of door verkoop ongeschikt zijn geworden.
  • Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur (zoals softwareproducten) e.d. waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Producten zoals inktcartridges en toners waarvan de verpakking is geopend.
  • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om hygiënische redenen (zoals koptelefoons e.d.) en waarvan de verpakking al is geopend.
  • Producten die op maat van en in overeenstemming met de klant zijn gemaakt of aangepast.

Switch betaalt de klant terug met hetzelfde betaalmiddel zoals in de oorspronkelijke transactie, tenzij de klant uitdrukkelijk heeft ingestemd met een andere optie. In ieder geval worden er voor de terugbetaling geen kosten in rekening gebracht.

Verkeerd product ontvangen

Hoe zeldzaam het ook moge zijn, het kan al eens gebeuren dat Switch je het verkeerde product toestuurt. In dit geval stuur je het verkeerde product terug en zorgen wij dat je in no time het juiste product in handen hebt.

Product defect bij ontvangst

Indien een product defect is bij ontvangst, kan je dit product terugsturen in de originele verpakking of er mee langs een winkel gaan. Switch geeft je een nieuw werkend exemplaar of je geld terug.

Hoe dit herroepingsrecht correct uitoefenen?

Indien je graag een product wilt retourneren dat je online hebt besteld, dien je het onderstaande formulier in te vullen:

www.switch.be/retour

Het herroepingsrecht moet steeds duidelijk schriftelijk geformuleerd met Switch meegedeeld worden. De mededeling moet ingediend worden binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag dat het product in ontvangst werd genomen of de overeenkomst werd gesloten. Om te voldoen aan deze voorwaarde, volstaat het om bovenstaande formulier in te vullen binnen de veertien kalenderdagen na ontvangst van je online bestelling.Een Switch medewerker zal je binnen de 3 werkdagen contacteren en verdere instructies geven in verband met de terugzending van het(de) bestelde product(en). De terugzending gebeurt op kosten van de klant. Switch is niet aansprakelijk voor verloren zendingen van online retours. Zolang geen bewijs van terugzending wordt gegeven door de klant heeft Switch het recht om de terugbetaling op te schorten.


In de algemene voorwaarden kan je alle rechten en plichten lezen die je als klant hebt in verband met herroeping.