Terug naar overzicht
Connect

Connect Brain

 

  


Connect brain

Soms, héél soms, zou je het liefst van al op een eiland gaan wonen – ver weg van kinderen die op de meest onmogelijke momenten naar aandacht hengelen, van collega’s die denken dat jouw dag 40 uren bevat of van vrienden die slecht aanvoelen wanneer ze écht wel genoeg over hun hobby hebben verteld. Maar je zou het niet lang volhouden op je eentje. We zijn namelijk van nature sociale wezens, en menselijk contact draagt in belangrijke mate bij tot ons mentale welzijn. Laat de kwaliteit van jouw sociale connecties in de drukte van alledag te wensen over? Dan kun je het tij keren met behulp van de ‘connect brain’-module van ‘Upgrade your brain’!

Ons brein is een sociaal dier

Sociaal contact is een basisbehoefte die diepgeworteld zit in ons brein. Wanneer we contact hebben met anderen, komen er dan ook heel wat stoffen vrij in onze hersenen, waaronder oxytocine. Deze stof wordt weleens het ‘love hormone’ of het knuffelhormoon genoemd, en hoewel aanrakingen er inderdaad een invloed op hebben, is fysiek contact niet de enige vereiste. Het hormoon komt evengoed vrij als je bijvoorbeeld nauw samenwerkt met anderen of als je je deel voelt van een groep. En oxytocine draagt bij tot ons gevoel van welzijn en geluk. 

Professionele relaties zijn slokoppen

Sociaal contact verhoogt je mentale weerbaarheid, geeft je een positiever zelfbeeld, krikt je vertrouwen op en verhoogt je productiviteit. En toch investeren veel mensen vandaag de dag zo veel tijd en energie in hun professionele relaties dat het contact met bevriende collega’s, hun partner, hun kinderen, vrienden of familie eronder lijdt. Klinkt dit bekend? Dan zijn de challenges uit de ‘connect brain’-module wat je nodig hebt! 

Benieuwd of je je droomtoestel met flinke kortingen kunt kopen?

De opbouw van de module, met opdrachten, apps, tips van andere deelnemers en zelfs boeken die speciaal voor jou geselecteerd worden, is dezelfde als die van de ‘pause brain’-module. Die krijg je gratis bij aankoop van eender welk Apple-product tijdens de maand december. Probeer het uit, of ontdek de andere modules!
Ontdek de andere modules