Terug naar overzicht
Eat

Eat Brain

Eat brain

Je moet eten om te overleven; dat spreekt voor zich. En het liefst van al eet je natuurlijk dingen die gezond zijn en lekker smaken (of in omgekeerde volgorde van belangrijkheid!). Maar ben je je er ten volle van bewust dat je voeding een enorm effect heeft op je brein? En dat ook hoe je eet van belang is? In december krijg je bij aankoop van eender welk Apple-toestel toegang tot de ‘pause brain’-module van ‘Upgrade your brain’, maar misschien krijg je de smaak te pakken en wil je daarna ook de ‘eat brain’-module doorlopen. We vertellen je graag waarom je je brein daar een groot plezier mee zou doen.

Onze hersenen vreten energie!

De optimale werking van je hersenen hangt sterk af van wat en hoe je eet, want ze hebben heel wat brandstof nodig om te functioneren. Hoewel ons brein maar 2% van ons totale lichaamsgewicht uitmaakt, verbruikt het wel 20% van al onze energie. En die veelvraat is natuurlijk niet met eender welke voeding tevreden. Zo is het algemeen geweten dat blauwe bessen een betere snackoptie zijn dan een zakje chips – om maar iets te noemen. 

Eetgewoontes onder de loep

Daarnaast is er een sleutelrol weggelegd voor de manier waarop je eet en voor de rituelen die gepaard gaan met je ontbijt, lunch en avondmaal. Zo kun je de opname van voedingsstoffen bijvoorbeeld bevorderen door na een maaltijd even te gaan wandelen in plaats van meteen terug op je bureaustoel of in de zetel te ploffen. Vervang die siësta dus gerust door een iets actievere activiteit! 

Verorber jij je lunch vaak achter je computer? Vergeet je weleens te eten? En spurt je daarna bij een hongerdip naar de snoepautomaat? Of proef je amper wat je binnenspeelt? Dan is er werk aan de winkel. 

Onze ingewanden als tweede brein?

Goed eten is niet alleen cruciaal om je hersenen energie te geven; het heeft ook een niet te onderschatten invloed op ons geluksgevoel. Onze ingewanden doen namelijk dienst als een tweede brein: via darmbacteriën maakt ‘het brein in je buik’ flinke porties aan van de gelukshormonen dopamine en serotonine, waardoor het – samen met ons ‘echte’ brein – voor een groot deel verantwoordelijk is voor je welbevinden. Klaar om je eetpatronen onder de loep te nemen en méér uit je voeding te halen? Dan is de ‘eat brain’-module iets voor jou! Ontdek ook de andere modules, of begeef je naar onze webshop of fysieke winkels voor een Apple-product, zodat je alvast de ‘pause brain’-module kosteloos kunt uitproberen.
Ontdek de andere modules