Terug naar overzicht
iPad klas

Beheer & infrastructuur

Beheer & infrastructuur

Om je iPads maximaal te benutten is een goede strategie essentieel. Denk bijvoorbeeld aan je bekabeld en/of draadloos netwerk, en Mobile Device Management (MDM). Wij helpen je om die strategie te ontwikkelen zodat je efficiënt kan groeien. Van arbeidsintensievere configuraties met Apple Configurator, naar ‘zero-touch’ configuraties met Apple School Manager en een goede MDM oplossing.

Centraal beheer

In de loop van 2016 veroorzaakte Apple een schokgolf met een enorme lading nieuwigheden voor het onderwijs: Apple School Manager, Managed Apple ID, Gedeelde iPad en de Classroom app. Voor je van al dit lekkers kan proeven adviseren we je graag waar je rekening mee moet houden.

De afgelopen jaren kende de MDM markt een ware wildgroei. Uit de honderden oplossingen die er bestaan selecteerden wij er twee voor het onderwijs: Jamf Pro en Zuludesk. Op basis van een aantal parameters adviseren wij welke het beste bij jouw school en situatie past.
Meer info

Ondersteuning voor leerkrachten

Switch en ICT Atelier hebben een breed cursusaanbod voor leerkrachten die een aantal basisvaardigheden willen opdoen. In praktische workshops laten de ICT Atelier coaches (die zelf leerkracht zijn) je zien hoe je Apple producten in je lesprogramma en de algehele leeromgeving kunt integreren. Hierdoor krijgen de lessen voor leerlingen én leerkrachten een nieuwe impuls.

Deze praktijkgerichte workshops worden op jouw school verzorgd en kunnen op maat worden aangepast.
Meer info over ICT Atelier

Digitale Boekentas

Droom je van iPads in je klas? Speciaal voor scholen ontwikkelden we de Digitale Boekentas. Het aluminium koffertje is licht en beschermt je iPads bij vervoer doorheen de school of wanneer je ze meeneemt op uitstap. De iPads kunnen gelijktijdig worden opgeladen wanneer je ze opbergt. In een Digitale Boekentas zitten 5 iPads in een stevige hoes. Met de inbegrepen opstartsessie zorgen we ervoor dat jullie de iPads feilloos zelf kunnen beheren.
Meer info

Mobiele Klas

Met onze Mobiele Klas kunnen leerlingen werken met de nieuwste technologie en kan je hen opvolgen en begeleiden met Apple School Manager en Apple Classroom. De standaard Mobiele Klas is een trolley met o.a. 15 iPads en 1 leerkracht iPad en omvat ook opstart en beheer.
Meer info

Apple TV

Door een Apple TV aan te sluiten op je televisie of projector kun je op een heel nieuwe manier met je leerlingen samenwerken. Zo heb je tijdens het lesgeven veel meer bewegings­vrijheid in het klaslokaal en kun je wie dat nodig heeft tussendoor een handje helpen. Leerlingen kunnen ook hun eigen werk aan de klas laten zien door hun eigen iPad of Mac via Apple TV weer te geven, draadloos via AirPlay.

WiFi

Het succes van een school die wil digitaliseren staat of valt bij de kwaliteit van de WiFi infrastructuur. We merken echter dat bij veel scholen het netwerk niet klaar is voor draadloos onderwijs. Switch kan helpen bij de installatie en configuratie van een krachtige netwerkinfrastructuur, die de basis vormt van jullie digitale school.

Garantie en herstelling

Op iPads heb je als school standaard 2 jaar garantie. Voor bepaalde toestellen kan je je garantie uitbreiden naar 3 jaar met AppleCare.
Onze technische experts staan altijd voor je klaar. Is één van je toestellen defect? Kom even langs bij Switch Service. We herstellen onder garantie of maken een bestek op wanneer het toestel buiten garantie valt

Wil je graag meer info over onze oplossingen?

* Verplichte velden