• Advies & consultancy
  • Installatie & onderhoud
  • Centraal beheer
  • 30 servicepunten
  • Zekerheid
  • Specialistische kennis
  • Maatwerk
Terug naar overzicht
Beheer & infrastructuur

Om je iPads maximaal te benutten is een goede strategie essentieel. Denk bijvoorbeeld aan je bekabeld en/of draadloos netwerk, en Mobile Device Management (MDM). Wij helpen je om die strategie te ontwikkelen zodat je efficiënt kan groeien. Van arbeidsintensievere configuraties met Apple Configurator, naar ‘zero-touch’ configuraties met Apple School Manager en een goede MDM oplossing.

Centraal beheer

In de loop van 2016 veroorzaakte Apple een schokgolf met een enorme lading nieuwigheden voor het onderwijs: Apple School Manager, Managed Apple ID, Gedeelde iPad en de Classroom app. Voor je van al dit lekkers kan proeven adviseren we je graag waar je rekening mee moet houden.

De afgelopen jaren kende de MDM markt een ware wildgroei. Uit de honderden oplossingen die er bestaan selecteerden wij er twee voor het onderwijs: Switch Airways Tower (JAMF Software) en Zuludesk. Op basis van een aantal parameters adviseren wij welke het beste bij uw school en situatie past.
Meer info over Switch Airways

Ondersteuning voor leerkrachten

Switch en ICT Atelier hebben een breed cursusaanbod voor leerkrachten die een aantal basisvaardigheden willen opdoen. Je kan daarbij helemaal zelf kiezen welke workshops je volgt, en op wat voor manier. In praktische workshops laten de ICT Atelier coaches (die zelf leerkracht zijn) je zien hoe je Apple producten in je lesprogramma en de algehele leeromgeving kunt integreren. Hierdoor krijgen de lessen voor leerlingen én leerkrachten een nieuwe impuls.

Deze praktijkgerichte workshops worden op jouw school verzorgd en kunnen op maat worden aangepast.
Meer info over ICT Atelier
Referenties

Onze klanten hebben één ding gemeen: ze houden van hun Apple-producten en vertellen er dan ook graag over. In onderstaande cases leest u hoe Switch voor hen een totaaloplossing uitwerkte op basis van specifieke noden.

Basisschool Mariagaarde

In Basisschool Mariagaarde heeft ICT een belangrijke pedagogische functie - daarom kozen zij voor Switch. Elke leerkracht werkt met een MacBook Air en in de klas kunnen de leerlingen iPads gebruiken.

Rector Universiteit Antwerpen

Prof. dr. Alain Verschoren is een Apple-gebruiker van het eerste uur. Zijn iPad Pro en iPhone volstaan als tools om de Universiteit Antwerpen te leiden. Voor hem de meest efficiënte manier van werken.

Aanrader: 'Acht elementen van succes'

Een interactief boek waarin acht elementen worden geïntroduceerd die de basis vormen voor het opzetten van geslaagde ICT - leeromgevingen. Het geeft uitleg over het belang van elk element en biedt aanknopingspunten voor een geslaagd initiatief. In het hele boek vind je interactieve oefeningen, links naar informatiebronnen en manieren om contact te leggen met partners.