Terug naar overzicht
Parents

Visie

De school verandert mee

Onze kinderen groeien op in een wereld die meer dan ooit digitaal verbonden is. Ook scholen zetten steeds meer in op digitale tools. Deze veranderingen zijn nodig en positief: kinderen moeten immers worden voorbereid op digitaal burgerschap en de jobs van de toekomst. Maar dit staat niet gelijk aan kinderen volledig onbeperkt loslaten op iPads en andere schermen.

Op maat van kinderen en hun gezin

Apple bedenkt voortdurend nieuwe features die ervoor zorgen dat kinderen iPads gebruiken zoals ouders dat willen. Dankzij ouderlijk toezicht heb je als ouder de controle over het schermgebruik van je kinderen. Jij bepaalt bijvoorbeeld hun schermtijd én welke apps ze al dan niet mogen gebruiken.

Privacy en beveiliging zijn topprioriteit. Alle gegevens over en op de iPad zijn anoniem en versleuteld. Ook voor Apple.

Veilig beheerd

In combinatie met de tools die op school worden gebruikt om iPads te beheren, is er een waaier aan mogelijkheden om het gebruik van technologie veilig te houden. iPads die door de school worden beheerd, zijn zo ingesteld dat kinderen niet eender welke app kunnen installeren of gebruiken. Expliciet materiaal wordt onbereikbaar gemaakt. Bovendien kan de leerkracht leerlingen focussen op één toepassing zodat ze aandachtig blijven tijdens de les.